Whisky 2013 - en oppsummering av whiskyåret

Whisky 2013 - en oppsummering av whiskyåret

2013_oppsummering-300x2952.jpg

Oppsummering

Nå er STOW whiskyblogg blitt småvoksen (veslevoksen?). To år gammel er bloggen blitt, og det var i 2013 det virkelig begynte å ta av. Egen Facebook-side for bloggen har vært til stor hjelp for å skape litt mer interesse, og enklere interaksjon med andre whiskybloggere og whiskyfans, verden over. Whiskyblogging blir bare mer og mer gøy, og jeg er veldig heldig som kan dele denne hobbyen med min bedre halvdel.

2013_oppsummeringNoen tall og høydepunkter fra året som gikk:

 • 500+: Antall whiskyer jeg har smakt og tatt smaksnotater på i 2013, så det er flere anmeldelser i vente...
 • 447: Antall likes på STOW whiskyblogg sin Facebook-side.
 • 389: Antall publiserte artikler på bloggen i 2013 - det er faktisk mer enn èn per dag.
 • 330: Antall whiskyer jeg og mine gjestebloggere har anmeldt det siste året.
 • 84.5: Gjennomsnittlig score på whiskyanmeldelsene i 2013.
 • 13: Antall destillerier jeg har besøkt i 2013.
 • 4: Antall festivaler fruen og jeg har besøkt sammen, og i tillegg besøkte jeg én festival alene.
 • 2: Antall independent bottlers jeg har besøkt.
 • Trafikken på bloggen øker måned for måned, og ligger mange ganger over hva den var i 2012.

Beste whisky anmeldt i 2013

Her er de whiskyene jeg har gitt høyest score i publiserte anmeldelser i 2013:

 1. Score: 97 pts: Talisker 30 YO (OB)
 2. Score: 97 pts: Talisker 35 YO (OB)
 3. Score: 96 pts: Highland Park 27 YO Old & Rare (Douglas Laing)
 4. Score: 96 pts: Macallan 1972 33 YO Speymalt Ping 3 (Gordon & MacPhail)
 5. Score: 95 pts: Karuizawa 1981 31 YO Noh Cask #348 Sherry Butt (Number One Drinks)

Gjett hvem som fikk en flaske Talisker 30 YO til jul av sin kone? Meget fornøyd med den!

Beste festivaløyeblikk 2013

Årets festivaløyeblikk for meg er faktisk ikke direkte whiskyrelatert. På Stockholm Beer and Whisky Festival fikk jeg smake en calvados fra 1939! Opplevelsen var helt ubeskrivelig, og den gir meg gåsehud nå - flere måneder etter festivalen. Les mer om dette her.

På en god andreplass må jeg bare nevne Oslo Whiskyfestival. Her fikk jeg nemlig stå på stand og 'pushe' Box Whisky for Jon Bertelsen. Kjempeartig! Jeg har aldri solgt noe i hele mitt liv, men dette var gøy!

Beste masterclass 2013

Beste masterclass/seminar som jeg deltok på i 2013, må være Fred Laing sin gjennomgang av noen av Douglas Laing sine produkter på Oslo Whiskyfestival. Det ble ganske følelsesladet der en liten stund, under introduksjonen av Scallywag, og en fin påminnelse om at whisky tross alt ikke er det viktigste her i livet. Vil nok huske den seansen lenge.

Må vel nesten også nevne masterclass med Jim Murray på Whisky-Meet 2013. Dette var mildt sagt en selsom opplevelse, som igjen handlet mye om annet enn whisky. En opplevelse jeg absolutt ikke ville vært foruten, men samtidig en opplevelse jeg ikke ønsker å gjenta. Mer om dette vekkelsesmøtet her.

Mest populært på STOW whiskyblogg 2013

Dette er bloggartiklene som har vært mest lest i 2013:

 1. Karuizawa Noh 1981 31 YO Cask #348
 2. Bunnahabhain Toiteach
 3. Agder Audny Series 1
 4. Box Försmak Sherryfat Rökigt Nydestillat
 5. Laphroaig 1989 23 YO

Andre kuriositeter

Rareste søkebegrep som førte noen til STOW whiskyblogg:

 1. "heksebrygg oppskrift"
 2. "fruktdrops danmark"
 3. "lesestoff eventyr for 12"
 4. "stor nese"
 5. "rødvinallergi"

Dårligste whisky anmeldt i 2013:

 1. Score: 62 pts: Whitetail Ten Point Buck Brand Caramel Flavored (blend)
 2. Score: 63 pts: McAdams Canadian Whisky (blend)
 3. Score: 65 pts: Rowan's Creek 12 YO (bourbon)
 4. Score: 66 pts: Larceny 92 Proof (bourbon)
 5. Score: 66 pts: Ellington Canadian Whisky (blend)

Disse fem håper jeg at jeg slipper prøve en gang til. Men dersom man ikke prøver dårlige varer, så er det vanskeligere å virkelig sette pris på de virkelig gode varene. Det er en enorm spennvidde der ute, både med hensyn til lukt, smak, balanse, opplevelse, kvalitet og pris.

Til sist vil jeg takke alle trofaste lesere. Det gir god inspirasjon til videre blogging når jeg ser at lesertallene går opp, og antall tilbakemeldinger øker. Godt Nytt År til dere alle!

Sláinte! - Thomas

Tamdhu 1994 16 YO Chieftain's Choice

Tamdhu 1994 16 YO Chieftain's Choice

SMWS 28.22 Tongue-tingling wasabi wipe-out