Port Ellen 1977 fra Douglas Laing

Port Ellen Old & Rare 1977, 35 år, 50,4%

Jeg deltok på seminaret Uavhengige TapningerOslo Whiskyfestival denne helgen. Der var vi svært heldige og fikk smake på en ny Port Ellen 1977 fra Douglas Laing. Dette er antagelig en av de eldre Port Ellen whiskyer som er lagt ut for salg. Dessverre er den ikke å få tak i her i Norge. Det utgis kun 199 flasker totalt av den, da dette er en single cask.

Lukt (25/25): Svakt fruktig, mild og rund, et lett hint av eik, torv og røyk. Salt karamell-is. Perfekt balansert! Bedre kan det ikke bli!

Smak (24/25): Silkemyk, svært mildt krydret, lett røykpreg, litt karamell, et strøssel av salt og en liten splæsj med Nord-Atlantisk sjøvann. Alt spiller perfekt sammen, ingen smaker dominerer, de bare utfyller hverandre - gjør hverandre bedre!

Avslutning (25/25): Om smaken var nydelig, er avslutningen utrolig og svært lang. Den har faktisk brent seg fast i bevisstheten!

Totalinntrykk (25/25): Denne whiskyen har alt, det er mektig og silkemykt, vart og heftig, velbalansert som en våghals på line over Niagarafossen! Hadde jeg hatt denne i samlingen hadde jeg knapt trengt å ha noe annet - men så hadde jeg vel ikke tort å drikke noe av den, i frykt for å miste sjansen til å oppleve den én gang til - bare én gang til...

Score (99/100)

Port Ellen 1977 35 YO

Sláinte! - Thomas

Previous
Previous

Oslo Whiskyfestival 2012 - gode minner

Next
Next

Nyheter på polet 2. november 2012