Larceny 92 Proof

Larceny 92 Proof, 6+ år, 46 %

Larceny 92 ProofDagens test er en Straight Bourbon fra Kentucky, Larceny. Det er Old Fitzgerald Distillery som står bak produktet, men det er Heaven Hill som er produsenten. Heaven Hill kjøpte opp Old Fitzgerald i 1999.

Siden dette er en bourbon, er den laget på minst 51 % mais. Typisk vil rug være den kornsorten det er nest mest av i en bourbon, men i dette tilfellet er det hvete. Dette skal gi en rundere smak.

Larceny Kentucky Straight Bourbon Whiskey sikter mot Maker's Mark som sin hovedkonkurrent. Så får vi se om de holder samme nivå; Maker's Mark har jeg anmeldt tidligere.

Lukt (19/25): Marshmellows, Smørbukk-karamell, nybakte fastelavnsboller, vanilje og litt kunstige søtningsstoffer.

Smak (15/25): Fryktelig parfymert! En del brent karamell og besk hostesaft, men det overskygges fullstendig av parfymen.

Avslutning (16/25): Brent karamell, skikkelig fastbrent i bunnen av kjelen. I tillegg er den litt vannaktig, flat og sterkt parfymert. Den beske hostesaft-smaken dukker etterhvert opp igjen som en invers bonus mot slutten.

Totalinntrykk (16/25): Dette var ikke en god opplevelse! Man kan virkelig undres over markedsføringen av enkelte produkter noen ganger. Uff...

Score (66/100)

Bilde fra The Whisky Exchange.

Sláinte! - Thomas

Seagram's V.O. Canadian Whisky

The Original Moonshine Clear Corn Whiskey