Laphroaig 1989 23 YO - spesial for Skandinavia

Laphroaig 1989 23 YO, 23 år, 48,9 %

Laphroaig 1989 23 YOHer kommer et spesialutgivelse av Laphroaig, kun for Skandinavia. I mine notater har jeg skrevet at det totalt kommer 3500 flasker av denne, hvordav 1800 sendes til Sverige, mens resten deles mellom Norge og Danmark med noen flere flasker i Norge enn i Danmark. Den ble lansert på Systembolaget 1.oktober, og koster der SEK 1799. Utgivelsesdato i Norge er ikke kjent.

Denne 23-åringen har vært lagret på den litt odde tønnetypen puncheon hele sitt liv. Puncheons benyttes primært i rom- og sherrylagring, og i dette tilfelle er det refill sherry puncheons som er benyttet, etter hva jeg vet.

Personlig har jeg veldig stor sans for Laphroaig, se bare her. Derfor måtte nykommere herfra testes når vi nylig var på Stockholm Beer & Whisky Festival.

Lukt (21/25): Mild lakris, salt, forsiktig røyk, noe eik og nøtter. Virker litt snill og tannløs.

Smak (20/25): Mer røyk på smaken, virker ganske chewy og fyldig. Sitrus i form av appelsin, mer lakris, salt og noe såpe.

Avslutning (20/25): Forsetter der den startet, liten utviking å spore her. Det går primært i røyk, sitrus, saltlakris og såpe.

Totalinntrykk (20/25): Et generelt inntrykk jeg sitter igjen med er at denne whiskyen er for 'mild' til å være en skikkelig Laphroaig. Den mangler litt av den særegne karakteren som forventes av en Laffe. Den er litt kjedelig. Dessuten er jeg ikke veldig glad i såpe i det jeg drikker...

Score (81/100)

Sláinte! - Thomas

Port Charlotte An Turas Mor

Jura 16 YO