Bunnahabhain Toiteach - det bare fungerer

Bunnahabhain Toiteach - det bare fungerer

bunob.non2_-220x3002.jpg

Bunnahabhain Toiteach, ~6-8 år, 46%

Bunnahabhain ToiteachBunnahabhain er et Islay-destilleri som normalt ikke lager peated single malt. Siden 2009 har de gitt ut noen begrensede slipp med en peated Bunnahabhain Toiteach. Fra 2012 inngår Toiteach i deres ordinære utvalg, selv om det årlige opplaget av denne varianten er noe begrenset.

Toiteach (uttales toch-chach) betyr røykfylt på Scots Gaelic. Et passende navn som klinger bra.

Det er ingen aldersangivelse på Toiteach. Utifra egen smaking, og mer eller mindre fornuftige gjetninger på nett vil jeg anta alderen til å være i området 6-8 år. Tønnetype benyttet er ukjent, men det er definitivt innslag av sherry her.

Bunnahabhain Toiteach er nå på polet for NOK 520 (varenummer 311801).  fremdeles ikke å få på polet, men jeg regner med, og håper, at den vil dukke opp i løpet av året. Prisen på de engelske nettbutikkene ligger på rundt GBP 54.

Lukt (23/25): Herlig røyk, noe anderledes enn den typiske Islay-røyken. Her er det mer mot barbeque. En del salt, og fin sherrysødme. Man må bare smile når man lukter på denne!

Smak (22/25): Pepper, mild sjokolade, sherry, røyk, varm, myk og rund.

Avslutning (23/25): En fantastisk ettersmak. Bølger på bølger med mørk og fyldig sødme som er perfekt temperert med mild røyk.

Totalinntrykk (23/25): En herlig whisky. Har tidligere vært litt skeptisk til Bunnahabhain, ikke bare fordi de lager unpeated Islay whisky, men fordi jeg ikke har funnet det spennende nok. Men her er det spenning nok til en helaftens actionfilm!

Score (91/100)

Bilde fra The Whisky Exchange.

Sláinte! - Thomas

Arran Pomerol Finish - et vellykket eksperiment

Arran Pomerol Finish - et vellykket eksperiment

Whiskyblader - godt lesestoff om god drikke