Ardbeg Day på The Tasting Room

Ardbeg Day på The Tasting Room

ardbegDay.jpg

Ardbeg DayPå Ardbeg Day, den 31. mai, fikk jeg for første gang tatt turen til The Tasting Room, etter at lokalene sto ferdig og de åpnet dørene offisielt den 8. mai. Som seg hør og bør hadde de invitert til Ardbegsmaking, og slikt sier man jo ikke nei takk til. Jeg ankom lokalene en halvtimes tid før Ardbeg-seansen skulle starte, og benyttet tiden til å ta en øl (Frydenlund Bayer på kran), se på lokalene (trivelig) og se over menyen (ganske så imponerende).

På menyen står 4-5 fatøl, rundt 50 flaskeøl, en håndfull (for det meste whiskybaserte) cocktails. Og, sist men så absolutt ikke minst, rundt 450-500 forskjellige whiskyer. Utvalget av både øl og whisky øker omtrent fra dag til dag.

Da jeg var ferdig med Bayeren min, og fått sluttet å sikle over menyen, kom vi etterhvert igang med Ardbeg-smakingen. Whiskyene som ble servert var:

  1. Ardbeg 1991 15yo, Old Malt Cask for Bar Metro (Full anmeldelse kommer snart.)
  2. Ardbeg Alligator (Anmeldt av Thomas her.)
  3. Ardbeg Day, Feis Isle 2012 (Anmeldt av Thomas her, og Tone her.)
  4. Ardbeg Ardbog (Anmeldt av Thomas her.)
  5. Ardbeg Corryvreckan, Committee Release (Full anmeldelse kommer snart.)
  6. Ardbeg Auriverdes (Anmeldt av Thomas her, og min anmeldelse kommer snart.)

Smakingen startet med at Stefan Williams Hansen måtte beklage: Auriverdes, som skulle være kveldens midtpunkt, hadde dessverre ikke rukket frem enda. Den måtte derfor erstattes av en single-cask fra Douglas Laing; Ardbeg 1991 15yo, Old Malt Cask for Bar Metro. Denne nyheten ble av de fleste mottatt med noe som må beskrives som et litt skuffet smil. Til alt hell så kom Auriverdes-flaskene inn døra litt etter at vi hadde startet på det andre glasset.

Da seansen var over ble jeg sittende med noen nye bekjentskaper og diskutere løst og fast, men mest whisky. Det ble også tid til å smake BrewDog Libertine Black Ale (IPA-aktig ale med frisk humle), Highland Park Freya (Anmeldt av Thomas og Tone) og, til sist en cocktail ved navn Last Call (Whisky, gin og sitrus).

Sláinte!
- Kjell Ove

Ardbeg 1991 15 YO Old Malt Cask

Ardbeg 1991 15 YO Old Malt Cask

Tomatin Legacy

Tomatin Legacy