Ardbeg Ardbog - med myr og torv til nesetippen

Ardbeg Ardbog, NAS, 52,1 %

Ardbeg ArdbogPå årets Ardbeg Day under Feis Isle på Islay, den 1. juni 2013, ble Ardbeg Ardbog lansert. Dette er en spesialvariant av Ardbeg, utgitt i begrenset opplag. Det er en blanding av den velkjente Ardbeg 10 YO, og Ardbeg som har vært lagret i minst ti år på Manzanilla sherrytønner.

Det er faktisk fremdeles mulig å bestille Ardbeg Ardbog på Vinmonoplet for NOK 900 (varenummer 568601). Det er ganske unikt. Denne whiskyen er allerede utsolgt de aller fleste andre steder, verden over.

Lukt (24/25):  Starter som forventet av en Ardbeg; mye røyk, salt, sitrus, samt en bakteppe av lakris. Så kommer den ekstra dimensjonen som nok Manzanilla-tønnene bidrar med; muskat, mynte, grønne tomater, godt modne frukter og litt sherrypreg. Det lukter virkelig godt. Her spiller alle dufter på samme lag.

Smak (22/25): Herlig munnfølelse! Salt lakris, tørr røyk, sot, sitrus, sirup, pepper og noe oljepreg.

Avslutning (22/25): Mild lakriskaramell, hint av chili, grønne tomater, og et behagelig slør av røyk. Overraskende lite søt på avslutningen, og lakrisen er mer dempet enn på mye annen Ardbeg. Middels lang, skulle ønske den var noe lenger.

Totalinntrykk (22/25): Er du Ardbeg-fan, er det bare å slenge inn en bestilling på polet umiddelbart. I morgen kan det være tomt, og denne spesielle varianten kommer aldri igjen.

Score (90/100)

Sláinte! - Thomas

Highland Park 1967 42 YO Duncan Taylor for John Scott's

Evan Williams Kentucky Straight Bourbon Whiskey