Ardbeg Day Feis Ile 2012

Ardbeg Day Feis Ile 2012

Ardbeg_Day.jpg

Ardbeg Day Feis Ile 2012 56,7 %

Ardbeg Day Feis Ile 2012Nå har jeg kommet til mitt høydepunkt under øyhoppingen med Frode Harring på Tunsberg Whiskyfestival: Ardbeg Day Feis Ile 2012.

Jeg hadde ikke smakt denne før, og var veldig spent... Jeg har til gode å smake en Ardbeg som jeg ikke har likt, så forventningen var stor.

Nose (24/25): Og Ardbeg Day skuffet ikke! En nydelig lukt. Her var det en perfekt blanding av sødme, røyk, torv, pære og Prosecco(!).

Taste (24/25): Smaken var nærmest perfekt. Nesten sånn at jeg kunne gitt maks score. Jeg synes den var utrolig smooth og fyldig. Fra smaksnotatene har jeg kun notert at den var søt og at det smakte røyk. Den var kanskje ikke så kompleks (eller at jeg ikke greide å sette ord på flere ting), men du verden, så god!

Finish (24/25): Ettersmaken var lang og varm og videreførte den herlige smaken.

Balance (24/25): Totalinntrykket er at dette er en fantastisk whisky! Wow, sier jeg bare  Her var det skikkelig Islay-stil med røyk og torv og en god sødme fra start til slutt. Denne skulle jeg gjerne hatt hjemme.

Score 96/100

- Tone

Cardhu 12 YO

Fary Lochan Efterår - ny dansk single malt

Fary Lochan Efterår - ny dansk single malt