Laphroaig-nyheter 2014

Laphroaig-nyheter 2014

laphroaig_10yo-300x3001.jpg

rp_laphroaig_10yo-300x300.jpgJeg hadde nylig en god prat med Vicky Stevens, Visitor Center Manager på Laphroaig, om nyheter for 2014. Samtalen gikk under en liten smaking med kun syv deltagere, hvor vi inntok Laphroaig 10 YO, Laphroaig 18 YO, Laphroaig Quarter Cask og Laphroaig Triple Wood.

Laphroaig Select

Dagens introduksjonsvariant av Laphroaig er 10-åringen på 40 %. Den er relativt lavt priset (mye pga alkoholprosenten), og har en nese som gir deg en meget god indikasjon på Laphroaigs fortreffelige kvalitet. Personlig synes jeg dette er en bra whisky for pengene, selv om Laphroaig 10 YO Cask Strength er min klare favoritt.

Vi er inne i en vekstperiode for single malt, og whisky generelt. Det gjør at presset på whiskylagrene øker. Det tar (dessverre) tross alt 10 år å fremstille 10 år gammel whisky. For å kunne tilby whisky til den økende mengden konsumenter, og for å kunne gå inn i stadig nye markeder, må whiskyprodusentene komme opp med en løsning på dette problemet. Løsningen er typisk NAS (No Age Statement) whisky.

Nå kommer snart Laphroaig med en ny "entry level expression", en slags kompanjong til Laphroaig 10 YO. Nyskapningen skal hete Laphroaig Select. Den vil ha en noe søtere profil enn 10-åringen, og det vil ikke bli tilsatt farge. Gode nyheter om du spør meg.

Laphroaig Select vil ligge på 40 %, og den vil gå rett inn i Laphroaigs standardutvalg. Den offisielle lanseringen av Laphroaig Select kommer snart.

Laphroaig Càirdeas 2014

Fèis Ìle (The Islay Festival) utgir Laphroaig alltid en spesialtapning for Friends of Laphroaig (FoL). Disse bærer navnet Càirdeas, og skiller seg gjerne ut fra standardutvalget ved at man har benyttet andre typer tønner i hele eller deler av lagringen. Laphroaig Càirdeas 2014 skal være lagret på Amontillado-tønner.

Travel Retail

Det er ingen umiddelbare nyheter på taxfree-fronten. Laphroaig fortsetter med QA, PX og An Cuan Mòr.

PS! Dessverre foreligger det foreløpig ikke noe bilde av Laphroaig Select, derfor må dere nøye dere med et bilde av dagens 10-åring.

Sláinte! - Thomas

Highland Park 1988 25 YO Cadenhead's Small Batch

Highland Park 1988 25 YO Cadenhead's Small Batch

Teacher's Highland Cream

Teacher's Highland Cream