Highland Park 1988 25 YO Cadenhead's Small Batch

Highland Park 1988 25 YO Cadenhead's Small Batch

Highland Park 1988 25 YO Cadenhead's Small BatchPå Whisky-Meet 2014 stilte Cadenhead's med et stort utvalg whiskyer. Ettersom jeg ikke kunne smake meg gjennom hele rekken, måtte jeg velge. Valget falt blant annet på Highland Park 25 YO i Small Batch-serien. Litt av grunnen til at jeg valgte denne, var at fargen var så utrolig mørk - nesten svart.

Whiskyen ble destillert i 1988 og tappet på flaske i 2013.

Lukt (22/25): Hmmm... Litt svovel. Jeg snakket med flere andre som hadde smakt akkurat den whiskyen, og det var veldig ulikt om de kjente svovel, eller ikke. For øvrig var lukten slettes ikke dum. Ganske varm og fyldig med svisker og eik.

Smak (22/25): Poff! Jeg ble møtt av en tung sødme med lakris og salt. Fyldig og varm. Dessverre var svovelen til stede også på smaken, og den ble mer og mer fremtredende etter en stund i glasset.

Avslutning (21/25): Lakrisen og den tunge sødmen hang igjen. Fortsatt svovel...

Totalinntrykk (22/25): Egentlig en veldig god whisky. Fyldig og varm hele veien. Svovelen trekker ned scoren fordi jeg syntes den ble for dominerende både i lukt og smak. Uten den ville denne whiskyen vært helt i toppsjiktet!

Score (87/100)

Konklusjonen blir at whiskyen kan anbefales - kanskje spesielt for deg som ikke kjenner svovel så lett!

- Tone

Previous
Previous

Dad's Hat Pennsylvania Rye Whiskey - Vermouth Finish

Next
Next

Laphroaig-nyheter 2014