Laphroaig An Cuan Mòr

Laphroaig An Cuan Mòr, NAS, 48 %

Laphroaig An Cuan MòrHer kommer en fersk Laphroaig nyhet. An Cuan Mòr blir om kort tid lansert for Travel Retail Only. Navnet betyr 'det store havet', og man må altså ut og reise for å snappe opp denne whiskyen.

Veiledende pris blir € 95 for en flaske på 0,7 liter. Denne nykommeren skal utgjøre taxfree-serien til Laphroaig sammen med Laphroaig PX og Laphroaig QA.

Laphroaig An Cuan Mòr har vært lagret totalt i rundt 9 år. Først på bourbon-tønner i rundt åtte år, og så det siste året på ny europeisk eik.

Lukt (22/25): Fruktig og røykfylt. Fine vaniljetoner. Nesten litt oljete på nesen. Spiller bra - man får lyst til å ta en slurk!

Smak (23/25): Fyldig og rund sødme. Fin røyk som ikke dominerer. Saltkaramell er en sterk assosiasjon her. Den er veldig chewy, mektig, feit, og relativt spicy. Spennende saker.

Avslutning (22/25): Ganske oljete mot slutten. Den varer lenge, og det er hele veien en smakfull karamellrøyk som kiler smaksløkene.

Totalinntrykk (22/25): Fineste karamellrøyk på lenge! Dette er en whisky som jeg vil betegne som lubben - på grensen til feit, men av det skikkelig godslige slaget. Et hyggelig nytt bekjentskap. Må visst ut på tur igjen snart...

Score (89/100)

Sláinte! - Thomas

Glentauchers 1981 The Ultimate Rare Reserve

Cragganmore Distillers Edition 1996/2008 12 YO