Jura, 16 YO, 16 år, 40 %

Jura 16 YOEndelig er den her – den aller første anmeldelsen fra vårt første møte i The Ladies' Share. Bakerst i whiskyskapet hadde jeg funnet en flaske med Jura. Flasken var halvfull, og jeg klarte ikke å huske hva jeg mente om denne. Jeg erindret litt blandede følelser – noe som skulle vise seg å stemme godt både med Tones tidligere erfaringer med Jura og kveldens smaking.

Nose (18/25): Lukten startet veldig skarpt. Ingen av oss var særlig begeistret, og beskrivelser som neglelakkfjerner og behandlet lær ble nevnt. Lukten ble bedre etter litt tid i glasset, og da kjente vi også røyk og støv. På grunn av den dårlige starten får lukten score på 18 poeng.

Taste (19/25): Smaken var en liten opptur. Smaken var rundere en lukten tilsa, og vi smakte flere kryddere, ja hele ”krydderskuffen” ble faktisk nevnt. Smaken var bedre enn lukten, og får derfor en score på 19 poeng.

Finish (19/25): Ettersmaken var ikke så langvarig, og var ganske salt. Den var også helt ok, og bedre enn lukten. Jeg lander derfor på en score på 19 poeng også her.

Balance (19/25): Dette er ikke en whisky helt i min gate, den er god og helt grei – men ikke en whisky jeg kommer til å prioritere å ta med meg hjem en annen gang. Resten av flasken blir nok satt frem en sen kveld. Totalinntrykket ender dermed også på 19 poeng.

Score 75/100

Da var det noe helt annet med Bruichladdich Port Charlotte som vi også smakte på det første møtet. Hvilken score denne får, kommer i et senere innlegg!

- Marte

Laphroaig 1989 23 YO - spesial for Skandinavia

Midleton Very Rare 2012 - harmonisk