Whiskyblader - godt lesestoff om god drikke

Whiskyblader

Denne gangen vil jeg gjerne dele med dere litt informasjon om de beste whiskyblader jeg kjenner til. Det er dessverre ingen norske whiskyblader på markedet, antagelig grunnet vår strikte lovgivning. Men det finnes flere fine utenlandske alternativer.

Whiskybladene er listet opp i alfabetisk rekkefølge, altså ingen prioritet. Jeg abonnerer selv på alle whiskybladene her.

Prisen per nummer varierer en god del, med de tre første på listen er relativt rimelige. Det danske alternativet har en stiv pris - ble litt overrasket selv nå når jeg regnet på det. Jeg kjøpte mitt danske abonnement inkludert alle tidligere utgivelser, så da ble ikke portoen per nummer så stiv. De synes å ta 350,- i porto for samme hva det skal være, så da får man handle stort når man først handler!

Allt Om Whisky (Sverige)

Allt Om WhiskyAllt Om Whisky er et svensk blad som har holdt det gående i hele 10 år allerede. De skriver i all hovedsak om whisky, men har også noen sider om øl i hvert nummer.

Allt Om Whisky har selvsagt en meget god dekning av alt som skjer innen svensk whiskyproduksjon, og der er det som dere vet mye som rører seg.

De har noen anmeldelser i hvert nummer, men dette er ingen stor del av innholdet. Artiklene er i all hovedsak godt skrevet, og med interessant innhold.

Nettsted: http://www.alltomwhisky.se/ Utgivelser per år: 6 Pris per år: SEK 359 (+ NOK 200 i porto totalt for ett år) NOK per nummer: ca 85,-

Whisky Advocate (USA)

Whisky AdvocateWhisky Advocate gikk tidligere under navnet Malt Advocate, og har blitt utgitt i over 20 år. Dette er det eldste whiskybladet jeg kjenner til. De dekker primært whisky, men sper på med en del artikler om øl og sigarer.

Whisky Advocate er spesielt gode på dekning av 'small batch' og 'craft distilling' innen whisky og øl, med vekt på USA.

Flere kjente whiskyskribenter bidrar jevnlig i bladet; så som Dave Broom, Dominic Roskrow, Ian Buxton og selvsagt John Hansell (grunnleggeren av bladet).

Hvert nummer er fylt med mange velskrevne artikler. Whisky Advocate har ofte temanumre, hvor de fleste artiklene i et blad dreier seg om ett felles tema. I siste nummer var temaet torv (peat). Bakerst i hvert nummer finner man en relativt lang liste med whisky- og ølanmeldelser.

Nettsted: http://www.whiskyadvocate.com/ Utgivelser per år: 4 Pris per år: USD 40 (inkl. porto) NOK per nummer: ca 60,-

Whisky Magazine (UK)

Whisky MagazineWhisky Magazine er et britisk blad, og har således kortest vei til de fleste destillerier vi verdsetter høyt. Whisky Magazine ble startet i november 1998.

Bladet har, som Whisky Advocate, mange kjente bidragsytere; Dave Broom og Ian Buxton er nok de fremste.

Whisky Magazine har mange gode artikler i hvert nummer, og har svært god dekning av alt som skjer på de britiske øyer. Hvert nummer inneholder et stort antall anmeldelser av det nye som er kommet på markedet siden sist.

Nettsted: http://www.whiskymag.com/ Utgivelser per år: 8 Pris per år: GBP 40 (inkl. porto) NOK per nummer: ca 50,-

Whisky & Rom (Danmark)

Whisky & RomWhisky & Rom er et nystartet dansk blad. De startet opp i tidlig 2012, og har hittil utgitt 6 numre. Bladet dekker, som navnet indikerer, primært whisky og rom.

Dette er et nytt bekjentskap for min del, og jeg har så langt ikke lest noen numre, men abonnementet er tegnet.

Nettsted: http://www.whisky.dk/ Utgivelser per år: 4 Pris per år: DKK 399 (+ NOK 350 i porto totalt for ett år) NOK per nummer: ca 185,-

Sláinte! - Thomas

Previous
Previous

Bunnahabhain Toiteach - det bare fungerer

Next
Next

Whisky 2012 - en oppsummering