Arran Pomerol Finish - et vellykket eksperiment

Arran Pomerol Finish - et vellykket eksperiment

DSC03277-225x3002.jpg

Arran Pomerol Finish, 9 år, 50%

Arran Pomerol FinishArran Pomerol Finish er en single malt som har fått sine siste 6 måneder på brukte vintønner. De første drøye åtte årene er denne whiskyen lagret på Ex-Bourbon fat. Avslutningsvis (finish) er den lagret på vintønner fra Château La Conseillante i Pomerol-regionen i Bordeaux.

Destilleriet utga 9420 helflasker og et ukjent antall 200ml flasker av Arran Pomerol Finish i 2009. Denne varianten er dessverre ikke å få i Norge, men man kan finne den på diverse britiske online-butikker. Jeg kjøpte min 200ml flaske for rundt £15.

Arran er et relativt ungt destilleri, etablert i 1995. De holder til på øya Arran, og er klassifisert som tilhørende Islands-regionen.

Lukt (23/25): Her er det definitivt mye rød vin på nesen. Røde, modne bær, frukt, krydder, varm. En del sødme her, men det er fra bær og frukt - ingen vanilje. Etterhvert minner den om fin gammel portvin.

Smak (22/25): Fyldig og med en fin munnfølelse. Noe innslag av sitrus og krydder, men de røde bærene dominerer uten at det gjør noe.

Avslutning (22/25): Solbær er bærtypen som tar over etterhvert. Blir noe tørr, mot mørk sjokolade på slutten.

Totalinntrykk (22/25): Dette er en brillefin kur mot min rødvinallergi! Jeg synes dette er et vellykket eksperiment. Man har kanskje mistet litt mye av Arran-preget på veien, men det får så være når resultatet ble såpass bra.

Score (89/100)

Sláinte! - Thomas

Cinderella Whisky Fair 2013 - whiskycruise

Bunnahabhain Toiteach - det bare fungerer

Bunnahabhain Toiteach - det bare fungerer