Bowmore 15 YO Mariner - Kamskjell ved bålet på stranden en varm sommerkveld

Bowmore 15 YO Mariner, 15 år, 43 %

Bowmore 15 YO MarinerNoen introduksjon av Bowmore Distillery er vel knapt nødvendig, da Thomas har presentert det ganske inngående i blant annet innlegget om vårt besøk der i mai.

Bowmore Mariner er et produkt for taxfree-markedet, og derved ikke å oppdrive på Vinmonopolet. Den har tilbrakt sine 15 år på en blanding av amerikanske bourbonfat, og spanske Olorosofat. Hvilket blandingsforhold det dreier seg om, skal jeg ikke begi meg ut på å gjette. Alkoholmessig holder den 43 %.

Lukt (22/25): Denne whiskyen er tiltalende. Her er det eik og torv i store mengder. Rosiner og sherry finner jeg også. Sitrus, kanskje i form av lime gjør seg gjeldende etter hvert.

Smak (22/25): Smaken fortsetter i samme format. Det er vanilje, eik og røyksmak som er aller mest fremtredende. Så har vi en søt fruktighet. Litt jod og salt får meg til å tenke på god sjømat.

Avslutning (23/25): En lang og god ettersmak. Her bølger det frem og tilbake mellom assosiasjonene og smakene. Sødmen glir fra rosiner og sherry, over mot en turkish delight. Eik og vanilje blir til tider mer karamell og fudge. Tang og tare tar over for sjømat, uten at man skal takke nei til en god kraft kokt på tang og tare.

Totalinntrykk (23/25): En velbalansert, rik og kompleks dram som på mange måter passer til navnet.

Score (90/100)

Bilde fra The Whisky Exchange.

Sláinte! - Kjell Ove

Bowen's Whiskey - stort bål og grilling

Singleton of Dufftown 12 YO