Bowen's Whiskey - stort bål og grilling

Bowen's Whiskey, NAS, 45 %

Bowen's WhiskeyBowen's Whiskey lages av et relativt ungt destilleri i Bakersfield, California; Bowen's Spirits Inc. Foreløpig distribueres denne whiskeyen primært i California, men de begynner å få litt omtale og videre distribusjon.

Jeg hadde gleden av å smake denne whiskeyen på en herlig, liten whiskybar i Solvang, California. Bartenderen hadde besøkt destilleriet og kunne fortelle litt mer enn den litt sparsomme websiden kunne.

Bowen's Whiskey er lagret rundt ett år, på ståltanker, altså ikke på eikefat! Men destilleriet leter opp eiketrær som lynet har slått ned i, og som er skikkelig brent. Deretter kutter de biter av disse eiketrærne og hiver oppi ståltankene. Herlig uortodoks fremgangsmåte, dersom det stemmer.

Lukt (24/25): Bålrester og glør, varm aske, hickory, barbequesaus av det klissete og virkelig gode slaget, hjemmelaget karamellpudding, mørk og grov sennep.

Smak (22/25): Supersmooth, med lett røykpreg. Det er relativt mye maissødme her, noe som overrasker da den var fraværende på nesen.

Avslutning (23/25): Etter hvert skjer det mer spennende saker. Røyken blir mer fremtredende, sammen med grillet appelsin, grillet kjøtt tungt marinert i herlig barbequesaus (ytterste laget av kjøttstykket).

Totalinntrykk (23/25): En aldeles storartet opplevelse! Nå må jeg spore opp et sted som selger Bowen's Whiskey, slik at jeg kan bringe en flaske med hjem.

Score (92/100)

Sláinte! - Thomas

Wild Turkey Rare Breed - en sjelden fugl

Bowmore 15 YO Mariner - Kamskjell ved bålet på stranden en varm sommerkveld