Singleton of Dufftown 12 YO

Singleton of Dufftown 12 YO, 12 år, 40 %

Singleton of Dufftown 12 YOJeg hadde ingen formening om hva som ventet meg da jeg skulle smake Singleton of Dufftown for første gang. Utvalget i baren var minimalt, og jeg trodde jeg hadde smakt det meste fra før. Det viste seg imidlertid ikke å stemme helt. Det var takket være bartenderen at jeg ble oppmerksom på denne whiskyen.

Lukt (22/25): Dette var en positiv start på møtet med Singleton of Dufftown. Lukten var veldig god. Jeg kjente først karamell, og den var litt støvete. Deretter kom det frem svisker, sitrus og salt. Slettes ikke verst!

Smak (22/25): Ah! Smooth! Denne smakte melkesjokolade og friskt - uten at jeg helt greide å sette noen ord på friskheten.

Avslutning (21/25): Ettersmaken var preget av malt, og den ble litt tørr. Derfor trekker jeg litt ned.

Totalinntrykk (21/25): Whiskyen var overraskende god. Jeg hadde ingen forventning ut i fra navnet og ble positivt overrasket. Jeg har i ettertid lest meg til at den er laget for å tiltrekke seg de som er "ferske" på whiskyfronten, og da tror jeg de har truffet bra. For øvrig kan jeg nevne at den vant World Whiskies Awards 2012 som "Best Speyside 12 years and under".

Score (86/100)

Whiskyen kan absolutt anbefales!

- Tone

Bowmore 15 YO Mariner - Kamskjell ved bålet på stranden en varm sommerkveld

Crown Royal Reserve - flere kronjuveler