Booker's Bourbon - small batch magic

Booker's Bourbon, 6-8 år, 65 %

Booker's BourbonTid for litt mer magi fra Jim Beam. Her snakker vi den superkule, og vanskelig tilgjengelige Booker's Bourbon. Dette er fatstyrke bourbon på 65 %, og dermed ikke tilgjengelig i Norge.

Booker's er en av small batch-merkene til Jim Beam. Her får de betydelig friere tøyler til å skape godsaker, enn ved 'ordinære' Jim Beam-varer.

Jeg har tidligere anmeldt en annen batch fra Booker's her. Denne gangen har jeg smakt på batch C05-A-12.

Lukt (24/25): Mild røyk, grillkull, muld, mørk sjokoladefudge, mais, og ingefær. På grunn av den særs høye alkoholprosenten, og den unge alderen, gjorde jeg her ett unntak og tilsatte litt vann også, for å se om det ga noe positivt utslag. Det gjorde det faktisk. Med noen dråper vann fikk den en ekstra fruktig dimensjon, i tillegg til resten. Jeg dro den da opp fra 23 til 24 med vann. På smak utgjorde ikke noen dråper vann noen merkbar forskjell.

Smak (22/25): Intens pepper, chili, grillkull, mais og vanilje. Den er supersmooth! Hint av bål og brent tre gjør seg også gjeldende.

Avslutning (23/25): Mer bål, og mer ved på bålet! Den er varm, fyldig, rund og fruktig. Denne whiskyen har en brillefin og balansert avslutning. Ganske overraskende, da dette i utgangspunktet fremstår som et ganske brutalt beist.

Totalinntrykk (23/25): Wow! Den som bare kunne hatt med noen flasker av dette hjem til Norge!

Score (92/100)

Sláinte! - Thomas

Corner Creek Reserve Bourbon Whiskey

Wild Turkey Rare Breed - en sjelden fugl