Vidunderlig Small Batch fra Jim Beam

Det er en liten revolusjon på gang på whiskey / bourbon fronten i USA for tiden. De store karene, som Jim Beam og Jack Daniels er selvsagt med på leken. Jeg har tidligere anmeldt et par av de mer underlige innslagene her. Denne gangen har jeg sett nærmere på Jim Beam's Small Batch satsing. De har tilsammen fire nye merkevarer i denne serien; Basil Hayden's, Baker's, Knob Creek og Booker's. Jeg har prøvesmakt de to sistnevnte, og jeg er hengiven fan allerede! Dette er bra saker, men dessverre ikke å få på polet ennå.

Booker's Bourbon, 7 år, 64,6%

Booker's BourbonEn skikkelig røver dette her. En av svært få cask strength bourbon's man får kjøpt. "Uncut and unfiltered" som de sier, dette er altså rett fra tønna til deg og meg. Batch C04-J-19.

Lukt (24/25): Masse eik, lett røykpreg, tung vanilje men ikke overveldende, søt - mais-sødme, ingefær. Skikkelig godsaker!

Smak (22/25): Man blir litt svimeslått av alkoholstyrken, men så er det bare å kose seg. Karamell (smørbukk), kompleks og intens.

Avslutning (22/25): Sødmen er evigvarende. Lang og varm avslutning.

Totalinntrykk (23/25): Virkelig god whisky, milevis over ordinær Jim Beam. All honnør til selskapet for å prøve nye veier.

Score (91/100)

Knob Creek Kentucky Straight Bourbon, 9 år, 50%

Knob Creek 9 YOEn litt snurrig sak, den ser ikke så veldig innbydende ut - virker veldig enkel og kanskje litt billig. Men la ikke førsteinntrykket skremme deg bort. Denne må prøves!

Lukt (23/25): Honning, vanilje, mais, eik, nøtter, og et hint av kokos. Lukter litt varm sommerkveld.

Smak (22/25): Søt, mørk rom (ikke spicy), mild honning, karamell. Masse smak!

Avslutning (22/25): Stor og herlig avslutning, varmer og gleder lenge.

Totalinntrykk (22/25): Så fantastisk artig! Fortsetter det som dette kan man jo bli aldeles hektet på skikkelig bourbon!

Score (89/100)

Sláinte! - Thomas

World Whisky Day flyttes til 18.mai fra 2013

Nyheter på polet 7.september 2012