Big Peat Small Batch - Small Big is Good

Big Peat Small Batch, NAS, 50 %

Big Peat Small BatchBig Peat er en vatted malt fra Douglas Laing. Det er altså en blanding av forskjellige single malts, ingen grain tilsatt. I Big Peat finner man Ardbeg, Caol Ila, Bowmore og Port Ellen, et riktig fint utvalg med Islay whisky altså.

Fra tidligere kjenner vi til både standard Big Peat og Big Peat Cask Christmas 2012 - begge er å få kjøpt på polet. Men denne gangen er det en spesiell Peat, nemlig Big Peat Small Batch.

Denne whiskyen kommer på en veldig spesiell 50 cl flaske, med gammeldags "kork", og etiketten på en merkelapp festet med en trådstump. Litt harry og veldig tøft.

Lukt (22/25): Dette lukter "the real stuff". Det er smokey og friskt. Mye aske, sot, appelsin, lime, vanilje og lær. Synes den er overraskende samstemt og harmonisk i sin røykfylde. Her spiller Islay-individualistene godt på lag.

Smak (22/25): All røyken blir med over på smaken, mens sødmen tones noe ned. Det er bløtt og behagelig. Mørk sjokolade, en klunk kaffe og litt vaniljestang.

Avslutning (22/25): Mokkabønner (mørk julesjokolade), pepper, aske, sot og litt brente kaffebønner. Helt til sist aner man en halvgrillet sitron nesten begravd i asken.

Totalinntrykk (22/25): Skummelt nok er dette en perfekt hverdagswhisky. Funker veldig bra!

Score (88/100)

The batch may be small, but Peat is still Big. Thank you Cara, Fred and Jan!

Sláinte! - Thomas

GlenDronach 1991 20 YO Single Cask

GlenDronach 1991 20 YO Single Cask

Kavalan Solist Vinho Barrique Single Cask Strength