Kavalan Solist Vinho Barrique Single Cask Strength

Kavalan Solist Vinho Barrique Single Cask Strength, NAS, 59,2 %

Kavalan Solist Vinho Barrique Single Cask StrengthWhiskyvenninnen min og jeg møttes i Oslo for å nyte whisky på Dr. Jekylls. Hun foreslo at jeg skulle velge to whiskyer som vi skulle smake. Etter å ha tittet litt i whiskymenyen, tenkte jeg at det kunne være spennende å la henne smake whisky fra Taiwan. Selv hadde jeg kun smakt to Kavalan tidligere; den ene var nydelig, og den andre var helt grei. Jeg valgte nå en Kavalan Solist Vinho Barrique Single Cask Strength. Den andre whiskyen vi smakte, kommer jeg tilbake til.

Lukt (21/25): Den aller første lukten som slo imot oss var salmiakk! Vi hadde antakelig ikke latt den stå lenge nok i glasset... Etter hvert kom det frem gode dufter - både søtt, friskt og krydrete. Vi landet på at sødmen kom i form av tørket fiken. Det friske var appelsiner. Og når krydderet var nellik, så fikk vi nellikappelsiner og litt julefølelse.

Smak (23/25): Nam! Whiskyen var chewy og fyldig. Den varmet virkelig godt. På smaken var appelsinene fortsatt til stede. I tillegg smakte det litt karamell og salt.

Avslutning (23/25): I ettersmaken fikk vi salt lakris i form av Pingvin-lakris fra Danskebåten! Vi greide faktisk ikke å sette flere ord på ettersmaken - annet enn at den fortsatt varmet godt.

Totalinntrykk (22/25): Dette var en god whisky. Whiskyvenninnen min mente at den klart var best i større slurker. Det var akkurat som om smaken ikke helt kom til sin rett da vi nippet til den. Jeg må si meg enig med henne.

Score (89/100)

Konklusjonen vår: Kaffe er  2012! Whiskyen anbefales!

- Tone

Big Peat Small Batch - Small Big is Good

Prøvesmaking: Box Whisky vs Skottland

Prøvesmaking: Box Whisky vs Skottland