Wild Turkey 101 - en skikkelig kalkun?

Wild Turkey 101, 6-8 år, 50,5 %

Wild Turkey 101Eventyrreisen rundt i USA fortsetter, og nå er turen kommet til Wild Turkey 101. Det er ikke snakk om grunnkurs i vill kalkun, selv om navnet kanskje kan tolkes dithen. Nei, dette er en Kentucky Straight Bourbon Whiskey som er tappet på flaske med alkoholstyrke 50,5 % (101 proof på ekte amerikansk).

Wild Turkey har holdt det gående siden 1855, og har en ganske imponerende liste med standardvarianter. Hele 11 forskjellige varianter kan de varte opp med. De fleste under merket Wild Turkey, samt tre under merket Russel's Reserve.

Wild Turkey 101 er en miks av 6, 7 og 8 år gammel bourbon. Den er faktisk fremstilt med det for øye å skulle drikkes bar, og skiller seg dermed fra en del andre rimelige bourbons jeg har prøvd nylig. Den skiller seg også ut ved den relativt høye alkoholprosenten.

Lukt (20/25): Vanilje, honning, mais, mild karamell. Ganske avdempet og balansert duft. Dette lover bra.

Smak (18/25): Mild pepper, honning, karamell, brent toast. Litt småfrekk og litt skarp i kanten.

Avslutning (20/25): Roer seg litt ned og da harmonerer det hele litt bedre også. Det er for det meste karamell og mild, mild pepper som dominerer. Den varmer fint og varer relativt lenge. Absolutt en fin avslutning.

Totalinntrykk (19/25): En helt grei bourbon som man fint kan sette frem til gjester uten å skjemmes på noen som helst måte. Den har karakter og står godt på egne ben. Ingen kalkun dette her altså!

Score (77/100)

Sláinte! - Thomas

Jura 10 YO - ikke noe storveis

Dewar's White Label - kjedelig