Jura 10 YO - ikke noe storveis

Jura 10 YO, 10 år, 40 %

Jura 10 YOMin tredje Jura ble en Jura 10 yo. Etter opplevelsene med de to første, hadde jeg overhodet ingen forventning om at dette skulle bli en stor smaksopplevelse. Og slik ble det.

Lukt (20/25): Tja, det var veldig lite lukt, og det var kanskje like greit. Den luktet litt kunstig søt. Litt støvete. Ellers var det intet annet å hente her.

Smak (18/25): Fire ord oppsummerer hele smaksopplevelsen: Skarp, salt, sterk og vannaktig. Ingen av disse ordene gir vel noen gode assosiasjoner?

Avslutning (19/25): Ettersmaken ble for så vidt litt mer interessant, selv om det ikke var spennende. Saltet var mest fremtredende. Deretter ble den tørr, litt treaktig, og så oljete helt til slutt.

Totalinntrykk (18/25): Whiskyen er jo drikkbar, men ikke noe mer enn det. Det var overhodet ingen utvikling å spore selv om den sto lenge i glasset. I ettertid har jeg tenkt at jeg med fordel kunne testet med noen dråper vann, men jeg tror likevel ikke vann ville gjort dette til noe stor whisky. Men det er absolutt gøy å ha prøvd den. Noen ganger trenger jeg å bli minnet på at det ikke bare finnes nydelige whiskyer her i verden, selv om jeg nok har smakt flest av den sorten.

Score (75/100)

Jeg finner ingen grunn til å anbefale denne whiskyen.

- Tone

Laphroaig Cairdeas Port Wood Edition 2013

Wild Turkey 101 - en skikkelig kalkun?