Dewar's White Label - kjedelig

Dewar's White Label, NAS, 40 %

Dewar's White LabelDewar's er et gammelt varemerke; de har eksistert siden 1846. De var internasjonale allerede på slutten av 1800-tallet, og gjorde mye for utbredelsen av skotsk whisky i mange land.

De har produsert blenden Dewar's White Label siden 1899, og hevder å ikke ha endret på 'oppskriften' siden den gang. Ganske imponerende egentlig. Men jeg mistenker vel at de har vært nødt til å gjøre noen endringer underveis, da tilgangen på single malts og grain til blenden nødvendigvis har endret seg over alle disse årene. Lukt- og smaksprofilen til Dewar's White Label er nok allikevel relativt lite endret gjennom årene.

Lukt (17/25): Lett parfymert og på grensen til småsur. Eik, sitrus, honning og vanilje danner en ikke helt harmonisk samling dufter her.

Smak (18/25): Det er i hovedsak litt småhissig pepper og chili som skyller mot meg med en gang. En anseelig mengde alkoholpreg. Noe vanilje trer frem blant all pepperen etter hvert.

Avslutning (17/25): Relativt kort og lite minneverdig. Det er en del chili og vanilje som henger igjen en liten stund, før det hele renner bort og blir vannaktig og kjedelig.

Totalinntrykk (17/25): Denne blenden kan oppsummeres med ett ord: kjedelig.

Score (69/100)

Sláinte! - Thomas

Wild Turkey 101 - en skikkelig kalkun?

Jim Beam Jacob's Ghost White Whiskey