Whisky-Meet 2013 - dag 0

Whisky-Meet 2013 - festival i Bergen

Av en eller annen grunn hadde jeg ikke fått med meg at Bergen har sin egen whiskyfestival. Da jeg i høst fant ut at Whisky-Meet skulle arrangeres for femte gang nå i februar 2013, bestemte jeg meg for at dette må prøves. Jeg har jo nevnt det tidligere; man må støtte de norske whiskyfestivalene!

Fruen ble overtalt, billetter til fly, hotell og festival ble bestilt, og ventingen begynte. Når man venter på god whisky, går tiden som kjent svært langsomt.

Selve festivalen foregår fredag og lørdag denne uken. Torsdag (14. februar) var det dog en liten start. Jeg hadde på forhånd meldt fruen på prøvesmakingen Whisky for the ladies, med Janne Groth. Så skulle vi begge delta på Whisky-Meet Åpningssmaking utpå kvelden.

Ankomst

Men først må vi skru klokken litt tilbake. Vi ankom Hotel Grand Terminus torsdag formiddag. Det er her Whisky-Meet arrangeres, under ledelse av barsjef Frode Harring.

Ved innsjekk fikk vi dagens første overraskelse, en svært gledelig sådan. Vi hadde fått gratis oppgradering til junior suite. Ypperlig! Rommet viste seg å være veldig bra.

Baren

Litt utpå ettermiddagen ble det tid for å sjekke baren på hotellet, Grand Terminus Whiskybar. Baren har etter eget utsagn Europas femte beste utvalg, med over 700 forskjellige whiskyer. Jeg kommer med en egen anmeldelse av selve baren også på et senere tidspunkt.

grand_terminus_bar

Jeg fikk prøvd følgende whiskyer mens fruen altså var på Whisky for the Ladies (kanskje skriver hun en anmeldelse?):

  • Glen Elgin 1968, G&M, Connoisseur's Choice, 38 år, 46% (anmeldelse kommer)
  • Milford, 10 år, 43% (anmeldelse kommer - denne er fra New Zealand!)

Åpningssmaking Whisky-Meet 2013

Så var det dagens andre overraskelse da, og denne gangen ikke helt av det gode slaget. Det viste seg nemlig at den store Åpningssmakingen var en ølsmaking! Det har visst alltid vært slik (disse fem årene) og det har vært stor suksess. Men undertegnede har aldri blit helt venn med humlen, så øl står ikke veldig høyt på listen over interesser.

Skuffelsen var dermed påtagelig når denne nyheten slapp som en bombe. Det vil si, vi ante humler i mosen når vi kikket inn i lokalet hvor smakingen skulle foregå, og vi så ølglass og ølflasker i stedet for livets vann.

Fruen er en resolutt dame, så hun tok dette opp med festivalsjef Frode Harring umiddelbart, og han svarte med utsøkt service-innstilling. Vi fikk billettene refundert og brukte disse pengene (og mer til) på whisky i baren!

Nå skal det også nevnes at en kamerat var med på ølsmakingen, da han er venn med humlen. Han var meget fornøyd med det som ble servert, Ægir og Brew Dog.

Tilbake i baren

Vi var fast bestemt på en Åpningssmaking vi, så nå måtte vi ordne dette selv. Barkeeperne, som også var særs service-minded, hjalp oss i gang. Vi strevde oss så gjennom følgende utvalg, som jo gir et lite innblikk i barens utvalg:

  • Karuizawa Vintage 1988, Cask 3397, 19 år, 59,8% (anmeldelse kommer)
  • Karuizawa Noh for Dr. Jekylls, Cask 5039, 14 år, 59,4% (anmeldelse kommer)
  • Port Ellen 8th release (2008) 1978, 29 år, 55,3% (anmeldelse kommer)
  • Ardbeg Day 2012, ukjent alder, 56,7% (anmeldelse kommer)

Konklusjon etter Whisky-Meet 2013 dag 0

Vi koser oss så langt, med en herlig whiskybar, et veldig bra hotell og en service som er utsøkt!

Whisky-Meet er forøvrig også omtalt i dagens BA.

Sláinte! - Thomas

Whisky-Meet 2013 - dag 1

Port Ellen 27 YO OMC 1983 - nydelig

Port Ellen 27 YO OMC 1983 - nydelig