The Original Moonshine Clear Corn Whiskey

The Original Moonshine Clear Corn Whiskey, 0 år, 40 %

The Original Moonshine Clear Corn WhiskeyNå er det tid for amerikansk hjemmebrent, eller "Moonshine". De siste årene har det virkelig tatt av med små destillerier over hele USA, som lager Bourbon, Rye og (faktisk) Single Malt. I tillegg har flere og flere begynt å selge Moonshine, selvsagt fremstilt på "gamlemåten", akkurat som under forbudstiden.

Stillhouse Distillery i Culpeper, Virginia, skal visstnok lage en av de bedre moonshines, enkelt og greit kalt The Original Moonshine.

Dette er sprit laget på 100 % mais, og den er destillert fire ganger i en pot still som faktisk er fra 1930, altså før forbudstiden var over i USA. All maisen dyrkes på destilleriets egne åkre. Siden det her er snakk om moonshine, så er det selvsagt ingen lagring. Det er rett fra filtreringen etter fjerde destillering, og rett på flaske.

Lukt (19/25): Mais, sitrus, knekkebrød og litt sukker. Det er ganske friskt og overraskende behagelig. Lukter som veldig ren new make av god kvalitet.

Smak (18/25): Rund og mild med en gang. Får faktisk litt mer kick i det man svelger, i munnen er den bare behagelig og ganske nøytral. Helt umulig å få tak i noen spesifikk smak her, annet enn nøytral sprit med mild maissmak. Dette smaker dog klart bedre enn å skulle drikke romtemperert, standard vodka eller annen blank sprit.

Avslutning (17/25): Pepper og litt sukker. Relativt kort, som forventet.

Totalinntrykk (19/25): I sum kan man vel si at dette er en slags bro mellom vodka og whisky. Fungerer bedre med et par isbiter, eller i en sommerdrink.

Score (73/100)

Sláinte! - Thomas

Larceny 92 Proof

Johnnie Walker Blue Label - artistokratisk blend