Johnnie Walker Blue Label - artistokratisk blend

Johnnie Walker Blue Label, NAS, 40 %

Johnnie Walker Blue LabelJohnnie Walker er nok velkjent for de fleste, og da gjerne standardvarianten Red Label. Jeg har nå forsøkt meg på en betydelig dyrere variant, Johnnie Walker Blue Label. Dette er en såkalt super premium blend.

Du får kjøpt Johnnie Walker Blue Label på Vinmonopolet for NOK 1405 (varenummer 452001).

Lukt (21/25): Eik, modne bær, lett parfymert, litt sitrus og et hint av røyk. En veldig behagelig nese, selv om det kan stikke litt mye parfyme før du har gitt den en del tid i glasset. Det er en veldig behagelig røyk på denne, ganske mild med allikevel markant

Smak (20/25): Masse sjokolade og kakao. Litt tørr i starten og ikke veldig søt. Myk og fin, men litt vannaktig. Noe sherry sniker seg inn her også.

Avslutning (22/25): Mørk sjokolade og kakao holder følge hele veien. Men vi plukker også opp malt, hvit pepper, honning og knusktørr toffee (den som har stått fremme i solen altfor lenge og blitt så tørr at det bare er smuler igjen).

Totalinntrykk (23/25): Dette er faktisk en ganske så god blend. Totalen er større enn summen av enkeltdelene. Man sitter igjen med en god følelse her. En perfekt whisky å benytte totalinntrykk-kategorien på (se mer her). Jeg tror nok allikevel dette blir for dyrt for meg, man kan få fantastisk single malt for 1400 spenn!

Score (86/100)

Bilde fra The Whisky Exchange.

Sláinte! - Thomas

The Original Moonshine Clear Corn Whiskey

Upper Ten Final Casks 12 - en norsk suksess