Talisker Storm - intens og maritim?

Talisker Storm, NAS, 45,8 %

Talisker StormTalisker slår sjelden feil. Stort sett er de nydelige, alle sammen. Sist jeg var på Dr. Jekylls i Oslo, anbefalte bartenderen Talisker Storm. Jeg må ærlig innrømme at den hadde jeg ikke engang hørt om, og selvsagt var det spennende å prøve noe helt nytt. I ettertid har jeg funnet ut at whiskyen ble lansert tidlig i 2013.

På Talisker Storm er det ingen alder eller cask-nummer å oppgi. På flasken står imidlertid følgende beskrivelse: "An intense Talisker, with a profoundly maritime character, like a warm welcome from a wild Hebridean Sea". Så får vi se om det stemte.

Lukt (22/25): Veldig god lukt. Den var overraskende lett og fruktig. Jeg hadde ut i fra navnet forventet litt heftigere lukt, men denne var veldig snill og forsiktig med lett røyk, salt og eple.

Smak (22/25): Smaken var veldig søt og varm. Jeg kjente både vanilje og karamell. I tillegg smakte det litt salt.

Avslutning (21/25): Ettersmaken var bittelitt skuffende. Det smakte fortsatt søtt og godt, men så skjedde det liksom ikke så mye mer.

Totalinntrykk (21/25): Oppsummert synes jeg dette absolutt var en god whisky, som føyer seg inn i rekken av deilige Taliskere. Jeg kjente meg imidlertid ikke helt igjen i beskrivelsen på flasken. Men saltet ga jo en maritim følelse, og den var god og varm på smaken.

Score (86/100)

Konklusjonen blir selvsagt at denne anbefales!

Avslutningsvis har jeg lyst til å nevne at Whiskymoro har anmeldt den samme whiskyen. Jeg synes det var litt festlig at vi har landet på akkurat samme score! Men ut i fra smaksnotatene, har vi hatt to helt forskjellige opplevelser. Spennende at whisky kan smake så forskjellig.

- Tone

Springbank 12 YO Calvados Wood - sommeren kan komme!

Bowmore Tempest - lever ikke helt opp til navnet