Bowmore Tempest - lever ikke helt opp til navnet

Bowmore Tempest, 10 år, 55,1 %

Bowmore TempestJeg tenkte her å ta for meg en Bowmore-whisky, som en forsmak på en hel masse Islay-stoff som kommer i løpet av kort tid. Bowmore er et av åtte destillerier på Islay, og de har her kommet opp med en whisky ved navn Bowmore Tempest. Det er batch IV jeg har prøvd. Den er på 55,1 %, og kan kjøpes på polet for NOK 501 (varenummer 5266901).

Litt underlig at Bowmore selv kun omtaler tre batcher så langt på sine egne websider. Idéen bak Bowmore Tempest er visst at den skal være utsatt for mye ruskevær der den har godgjort seg i Bowmore's Vault no.1, helt ved sjøen og rett under havnivå.

Bowmore Tempest batch IV har vært lagret på 1st fill bourbon-tønner.

Lukt (23/25): Med en gang overraskende søt, litt uvanlig - men svært godt. Behagelig røykpreg, avrundet og modent. Det er forøvrig melkesjokolade, vanilje, salt, lær og en anelse medisinskap i samspill her. En virkelig fin nese!

Smak (21/25): Her spennes buen kraftig! Det brygger til storm med tunge røykskyer, masse sjøsalt og sjokoladesødme. Men det skurrer littegrann - uten at jeg helt får satt ord på det.

Avslutning (19/25): Pilen faller dessverre til bakken, stormen dør ut, røyken letter og det hele blir litt dødt. Noe frisk fruktighet har et kort mellomspill før det også svinner hen.

Totalinntrykk (21/25): Dette er nok en aldeles glimrende friluftswhisky. Ta den med ut på tur, helst i skikkelig ruskevær! Hjemme i stuen blir den litt kort og litt enkel.

Score (84/100)

Bilde fra The Whisky Exhange.

Sláinte! - Thomas

Talisker Storm - intens og maritim?

Highland Park Loki - en liten luring