Octomore 5.1 - litt harmløst røykmonster

Octomore 5.1 - litt harmløst røykmonster

octomore511.jpg

Octomore 5.1  /5_169, 5 år, 59,5%

Endelig fikk vi en Octomore på polet (varenummer 147301)! Octomore er røykmonsterne fra Bruichladdich, på Islay. Årets utgave, Octomore 5.1 har hårreisende 169 ppm fenoler! Jeg har tidligere anmeldt flere Octomores, og har elsket dem alle sammen. Årets utgave er jeg dog litt mer skeptisk til; den mangler liksom noe for å nå helt opp til de tidligere årgangene.

Lukt (22/25): Småsøt tross det massive røykteppet. Medisinsk/jod, svakt fruktig, litt vanilje og gress som gjemmer seg under teppet.

Smak (22/25): Røyk og mørk, mørk karamell. Mye sot, aske og forkullede rester etter gårsdagens leirbål. Litt mer sødme etterhvert.

Avslutning (23/25): Den blir bedre etterhvert, varer lenge og varmer selvsagt rikelig. Litt spicy oljer mot slutten. Rund og fin i formen.

Totalinntrykk (22/25): Mangler litt dybde og kompleksitet sammenlignet med tidligere utgaver. Men dette er da fremdeles en meget fin whisky. Spesielt for den som liker røyk og synes det er artig med whiskyer som er litt utenom det vanlige. Måtte Bruichladdich fortsette å tøye grensene i mange år til!

Score (89/100)

Sláinte! - Thomas

Bli medlem av SMWS

Julewhisky: Av og til er en blend ikke bare en blend