Nikka Taketsuru 17 YO

Nikka Taketsuru 17 YO Pure Malt, 17 år, 43 %

nikka_taketsuruJeg kom nylig over en ny utgave av Nikka. Dette er en Nikka Taketsuru 17 YO Pure Malt, utgitt for å hedre grunnleggeren av Nikka, Masataka Taketsuru. Her har vi en hyllest til det beste av to "whiskyverdener", Japan og Skottland.

Nikka Taketsuru finnes også å få kjøpt som 12-åring og 21-åring. Jeg har ikke sett noen planer for lansering av disse i Norge, men vi kan alltid håpe at de tas inn. Det begynner jo å bli et OK utvalg av japansk whisky på polet vårt.

Lukt (23/25): Se for deg (med nesen!) et stort, tungt og nypolert eikebord. Bordet er fullstendig dekket med julekaker, småposer med eksotisk krydder, fersk ingefær, fat på fat med godt modne bær og frukter av alle slag, samt en håndfull åpne flasker med sherry. Det er bare å sette seg, så kan festen begynne!

Smak (21/25): Åpner betydelig mer forsiktig enn hva nesen ga lovnad om. Det er sherry, mørk fudge og hint av toast. Super smooth!

Avslutning (22/25): Den herlige munnfølelsen fortsetter, og samtidig åpner den seg mer opp. En behagelig og rolig dans med krydder, salt, sherrysødme, fudge og mandel. Etter hvert eik og en blanding med knuste og støvete nøtter av ymse slag.

Totalinntrykk (22/25): Dette var komplekse og spennende saker. Den nøttete ettersmaken var så tydelig at det nesten var slik at nøtteallergien min slo inn. Dette er en whisky som nesten kan gjøre Karuizawa rangen stridig som staut, japansk whiskysamurai. Skulle gjerne prøvd 21-åringen også nå!

Score (88/100)

Sláinte! - Thomas

Mosstowie 1979 32 YO Signatory - puff puff

GlenDronach 1991 20 YO Single Cask

GlenDronach 1991 20 YO Single Cask