The Macallan Amber

The Macallan Amber

Macallan_Amber1.jpg

The Macallan Amber, NAS, 40 %

The Macallan har nylig lansert en ny serie med No Age Statement (NAS) whisky. Serien går under navnet 1824, og inneholder fire whiskyer med navn etter fargene på flaskenes innhold. De heter Gold, Amber, Sienna og Ruby. Navningen og fargene hviler på antagelsen om at eldre whisky alltid er mørkere, noe som vel ikke stemmer helt.

Gold er kun tilgjengelig i England. I tillegg finnes det en The Macallan M, som er den supereksklusive varianten som koster et helt skap med skjorter (rundt GBP 3000).

Jeg har nylig skrevet om artikkel om NAS, og her har vi altså resultatet fra The Macallan sin satsing på dette området. I løpet av de neste dagene vil jeg anmelde Sienna og Amber også.

The Macallan Amber er lagret utelukkende på refill sherrytønner, av både amerikansk og europeisk eik.

The Macallan Amber får man nå kjøpt på Systembolaget for SEK 499 (varenummer 441). Den slippes for horeca (restaurantmarkedet) i Norge i april. Mulig lansering på polet i september 2014. Prisen blir antagelig rundt NOK 700.

2014-12-05: Pris på Vinmonopolet er 705 (varenummer 1668001).

Lukt (20/25): Noe gummi - mild svovel. Fruktig i massevis, og det er godt modne og tørkede frukter. Ingen tvil om sherrypreget her. Finner noe mandelkjernepudding her - altså nøtter, olje, vanilje og karamell. Etter en tid i glasset finner jeg noe sitrus og krydder (mest kanel). Den fremstår som litt ung på nesen. Jeg blir ikke helt venn med den, men det heller ikke noe spesielt å trekke for.

Smak (21/25): Karamell, fudge, tørkede frukter. Ganske lett og lettdrikkelig.

Avslutning (21/25): Noe kort avslutning, men helt OK sødme og fylde.

Totalinntrykk (21/25): En helt grei NAS, som jeg ikke har noe imot å ta en dram til av. Men dette er nok heller ikke noe jeg kommer til å lete etter på hyllene.

Score (83/100)

Sláinte! - Thomas

The Macallan Sienna

The Macallan Sienna

Whisky-nyheter på polet - mars 2014

Whisky-nyheter på polet - mars 2014