The Macallan Sienna

The Macallan Sienna

Macallan_Sienna-300x3001.jpg

The Macallan Sienna, NAS, 43 %

The Macallan SiennaJeg smaker meg gjennom The Macallan sin nye Serie med NAS whisky, 1824-serien. Jeg har allerede anmeldt den presumptivt yngste, Amber. Nå har turen kommet til The Macallan Sienna. Sienna er lagret kun lagret på 1st fill sherrytønner, mens Amber var lagret utelukkende på refill fat. Begge er lagret på en blanding av amerikansk og europeisk eik.

Foreløpig er ikke The Macallan Sienna å få kjøpt i verken Norge eller Sverige. Den vil dog bli sluppet på Systembolaget før sommeren. Jeg har foreløpig ikke snappet opp noe informasjon om når den kommer på polet. På nett får du kjøpt Sienna for rundt GBP 65.

2014-12-05: Pris på Vinmonopolet er 1000 (varenummer 1746201).

Lukt (22/25): Moden frukt, appelsin, vanilje, herlige krydder, fint nøttepreg, eik, noe oljepreg. Det er ingen spor av gummi, brent fyrstikk eller svovel her. Kun godsaker. Den fremstår som klart mer moden og fyldig enn Amber.

Smak (22/25): Tørket frukt, karamell og noe nøtter/eik.

Avslutning (22/25): Karamellsymfoni, ingefær, kanel, appelsin. Varm og lang.

Totalinntrykk (22/25): Dette var en skikkelig god whisky. Om prisen online er en indikasjon, så skulle dette være en NAS whisky som virkelig gir god valuta for pengene. Jeg konkluderte på Amber med at jeg nok ikke kom til å se etter den i hyllene, men Sienna vil jeg definitivt se etter.

Score (88/100)

Sláinte! - Thomas

The Macallan Ruby

The Macallan Ruby

The Macallan Amber

The Macallan Amber