Seagram's V.O. Canadian Whisky

Seagram's V.O. Canadian Whisky, 6 år, 40 %

Seagram's V.O. Canadian WhiskyDette blir min første kanadiske whisky. Seagram's eies av Diageo, og det er dermed litt begrenset med offisiell informasjon å finne på nett. Whiskymerket er over 140 år gammelt.

Seagram's V.O. Canadian Whisky (Very Own) er hele 6 år gammel, og skulle dermed være av ypperste kvalitet. Det er iallfall det som hevdes, de har tross alt skrevet "Canada's Finest" på flasken. Whiskyen er laget utelukkende på rug, og skiller seg dermed fra mye annen kanadisk whisky, da mais oftere benyttes.

Denne whiskyen får du på polet for NOK 360 (varenummer 366701).

Lukt (20/25): Vanilje, banan, eik og litt avdempet Rye-preg. Relativt kjølig og tilbakelent. Den gjør ikke mye vesen ut av seg.

Smak (21/25): Sjokolade med pepper, krydder, og demerara sukker. Myk og fin.

Avslutning (20/25): Småhissig karamell, pepper, blaff av chili, mørk honning. Avslutningen åpner med en lett ufin bølge av "litt for mye av det meste", men det roer seg så ned, og det en litt småbrent karamellsaus som sitter igjen - minner om knekk faktisk. Smaken varer lenge og det varmer høvelig bra.

Totalinntrykk (20/25): Faktisk overraskende bra. Jeg hadde fryktet verre. Dermed var enda en barriere brutt, og jeg kan fastlå at det lages OK whisky også i Canada.

Score (81/100)

Bilde fra The Whisky Exchange.

Sláinte! - Thomas

McAdams Canadian Whisky - advarsel

Larceny 92 Proof