Laphroaig Cairdeas Port Wood Edition 2013

Laphroaig Cairdeas Port Wood Edition 2013, NAS, 51,3 %

Laphroaig Cairdeas Port Wood Edition 2013Hvert år arrangeres whisky- og musikkfestivalen Feis Isle på Islay. Festivalen varer en drøy uke, og hvert av de åtte destilleriene på Islay har en full dag med arrangementer og mye moro for fansen. Etter hvert er det blitt tradisjon hos flere av destilleriene å lansere en spesialvariant av deres whisky på denne dagen.

Laphroaig har i flere år nå lansert en såkalt Laphroaig Cairdeas under Feis Ile. Denne selges på festivalen og via deres nettsted. Det er alltid rift om disse flaskene, og årets Cairdeas blir gjerne utsolgt i løpet av et par dager.

Jeg var heldig og fikk anskaffet et par flasker med Laphroaig Cairdeas Port Wood Edition 2013. Dette er en whisky med fatstyrke 51,3 %. Den har en, for Laphroaig, ganske uvanlig finish på portvinstønner. De første årene har den tilbragt på bourbontønner. Det er ingen aldersbetegnelse på denne whiskyen.

Lukt (22/25): Masse fin, sødmefylt røyk velter mot meg med en gang. Dette kjenner jeg blir bra. Det er varmt og behagelig. Etter noe tid i glasset merker jeg mer bær og modne frukter.

Smak (21/25): Demerarasukker, whiskyfudge, honning, litt sitrus, litt pepper, mørk sjokolade, og selvsagt røyk.

Avslutning (23/25): Etter hvert mer og mer pepper, en hel neve full, som så sakte skylles unna med bølge etter bølge med myndig og bestemt sødme. Videre finner jeg mørke frukter, portvin, røyk og småbiter med sjokolade.

Totalinntrykk (23/25): En herlig og uvanlig Laphroaig. Veldig artig at de utgir slike spesielle varianter en gang i blant.

Score (89/100)

Sláinte! - Thomas

Bushmills Original - en gammel gubbe

Jura 10 YO - ikke noe storveis