Bushmills Original - en gammel gubbe

Bushmills Original, NAS, 40 %

Bushmills OriginalOld Bushmills Distillery har eksistert utrolig lenge. Selskapet ble formelt etablert i 1784, men allerede i 1608 fikk Thomas Phillipps lisens til å produsere whiskey på samme sted, av kong James I. Bushmills er av mange lærde anerkjent for å være verdens eldste whiskeydestilleri.

Standardutgaven til Bushmills går under flere navn; Bushmills Original, Bushmills White Label, White Bush. Whiskeyen er trippeldestillert som det aller meste av irsk whiskey.

Du får kjøpt Bushmills på polet for NOK 350 (varenummer 1464801).

Før jeg går videre må jeg bare ta opp en ting som satte meg skikkelig ut. Når jeg gikk inn på Bushmills hjemmeside, så ble jeg selvsagt møtt med den sedvanlige (grundige!) sjekken på om jeg er gammel nok til å lese om whiskey på nett. I tillegg måtte jeg angi fra hvilket land jeg kommer. Jeg ble da møtt med følgende beskjed:

bushmills2

Er det mulig da? Du snakker om å ha den grønne gnomelua trukket hardt nedover hodet! Jeg måtte jo da bare skifte til et av de lovlige landene på listen, og vips fikk jeg tilgang. Hos Bushmills er altså Norge med i en slags irsk whiskey's Axis of Evil! Kan se ut til at Bushmills fremdeles befinner seg på 1600-tallet...

Lukt (18/25): Masse vaniljesødme, malt, knekkebrød og corn flakes fuktet i vann og tilsatt sukker. Den er lett parfymert. Ikke veldig tiltalende vil jeg si.

Smak (17/25): Veldig søt - kunstig! Vanilje, karamell, og litt pepper. Den er litt skarp i kantene og fremstår som relativt ung.

Avslutning (16/25): Mer karamell, av den litt mørkere sorten, tung fudge, mer pepper, hint av chili og brent toast. Middels lang og litt disharmonisk mot slutten.

Totalinntrykk (17/25): Hadde forventet at denne skulle vært mer drikkbar og mindre provoserende. Nå lot jeg meg på ingen måte hisse opp altså, men den var ikke så nøytral som ventet.

Score (68/100)

Sláinte! - Thomas

Chivas Regal 12 YO - Even Steven

Laphroaig Cairdeas Port Wood Edition 2013