Midleton Very Rare 2012 - harmonisk

Midleton Very Rare 2012, NAS, 40 %

midleton_very_rare_2012Nok en fin blend fra Irland i dag. Jeg har prøvd Midleton Very Rare 2012 fra Jameson. Dette er en såkalt 'premium blend'.

Jameson utgir en ny versjon av denne hvert år, i nummererte flasker.  Serien ble etablert av Midleton i 1984, og hver utgivelse er begrenset til 50 tønner. Det er en miks av bourbon- og sherry-tønner som blir benyttet, og whiskyen som brukes i blenden, har en alder på mellom 12 og 25 år.

Lukt (23/25): Søt, frisk, fruktig, og spicy. Virkelig fin nese som man ønsker å ta seg god tid med. Om jeg skal være litt mer spesifikk, så finner jeg blant annet vanilje, lær, smørbukk, voks, og eik.

Smak (23/25): Aiaiai, dette var meget rent og mykt. Herlig sødme; vanilje og karamell. Velbalansert og harmonisk fra ende til annen.

Avslutning (23/25): Blir etter hvert mer fruktig, da spesielt appelsin og annen mild sitrus. Finner dessuten noe eik. Varer lenge, heldigvis!

Totalinntrykk (23/25): Dette er en fantastisk whiskey, som jeg er glad jeg har fått prøve. Jeg skal definitivt forsøke å få fatt i mer av dette. Anbefales sterkt.

Score (92/100)

Stor takk til Kjell for å ha åpnet mine øyne for denne godbiten.

Sláinte! - Thomas

Jura 16 YO

Powers John's Lane 12 YO - irsk single pot still