Dad's Hat Pennsylvania Rye Whiskey - Vermouth Finish

Dad's Hat Pennsylvania Rye Whiskey - Vermouth Finish

dads_hat_rye-300x300.png

Dad's Hat Pennsylvania Rye Whiskey, NAS, 47 %

Dad's Hat Pennsylvania Rye Whiskey"Rye the Right Way" sier de, på Dad's Hat (Mountain Laurel Spirits). Det er jo et greit utgangspunkt det, og rye er så absolutt i vinden i USA etter å ha ligget med brukket rygg i mange år, totalt overskygget av bourbon. Hva de så legger i 'right way', det er en annen sak. Det er jo for eksempel ikke gitt dette samsvarer med undertegnedes syn på saken. Ikke er det sikkert gutta med pappas hatt bryr seg videre om akkurat det heller. Men jeg vil vite!

Dette firmaet kjører selvsagt også på den etter hvert noe slitte historien om at de er det første lovlige destilleriet som lager <insert spirit here> i delstaten <insert name here> siden forbudstiden. Ikke så originalt akkurat der, altså.

Dad's Hat lagrer sitt produkt i først i 6-12 måneder på quarter casks av ny amerikansk eik. Deretter får de en finish på brukte Vermouth-tønner i 3-4 måneder. Mash bill'en er på 80 % rye, 15 % malted barley, og 5 % malted rye.

Lukt (21/25): Masse sitrus og milde krydder. Ganske frisk og fin. Overraskende fyldig. Det er etter hvert ganske mye urter her, sikkert fra Vermouth-fatene. Det er forsåvidt godt, men jeg tar meg litt i å tenke at dette tar bort en del av whiskey/rye-preget og gjør dette til noe helt annet. Den blir nesten litt Fernet Branca, uten så mye bitterhet. Veldig rare greier. I tillegg til alt dette så er det selvsagt karamell her, samt noe mynte og lakris. Lett parfymert vil jeg nok også si den er.

Smak (21/25): Varm, rund og fyldig. Masse brent karamell, pepper og sirup tykk som ... vel, veldig tykk sirup!

Avslutning (21/25): Smaken er ikke veldig sofistikert, dette er mer en One Trick Pony. Fortsetter som den starter, med andre ord. Den eneste utviklingen jeg kan spore her, er at den brente karamellen går mer over mot en urtepreget bitterhet mot slutten.

Totalinntrykk (21/25): Dette var virkelig underlige saker. Virker nesten naturstridig at den skulle være såpass bra, gitt hele opplevelsen. Men det er jo slikt som gjør whisk(e)y så forunderlig spennende og morsomt. Prøv den, I dare you!

Score (84/100)

Sláinte! - Thomas

Eagle Rare 17 YO Antique Collection 2013

Eagle Rare 17 YO Antique Collection 2013

Highland Park 1988 25 YO Cadenhead's Small Batch

Highland Park 1988 25 YO Cadenhead's Small Batch