Hibiki 12 YO - et japansk puslespill

Hibiki 12 YO, 12 år, 43 %

Hibiki 12 YOI 2009 lanserte Suntory en ny serie med single malt blends under merkenavnet Hibiki. Jeg har nå prøvd den yngste i serien, en Hibiki 12 YO.

Da jeg begynte å lese meg opp på denne whiskyen ble det raskt klart at her har man satt sammen et skikkelig puslespill av en blend. Her inngår det whisky fra blant annet Yamazaki, Hakushu og Chita (grain). De eldste dråpene er over 30 år gamle, og whiskyen har vært lagret på en rekke forskjellige typer tønner. Her finner vi både standard bourbon-tønner, japansk eik (Mizunara) og ikke minst tønner som tidligere har lagret umeshu (japansk plommelikør). Alt dette er med på sette preg på sluttproduktet.

Hibiki-serien inkluderer følgende aldersvarianter; 12, 17, 21 og 30. Du får kjøpt de to yngste på Vinmonopolet. Hibiki 12 koster NOK 660 (varenummer 5266801).

Lukt (22/25): Malt og eik på en side, og fyldig fruktighet på den andre siden. Her finner jeg høstfrukter, plommer, vanilje, og karamellsjokolade. En skikkelig fin nese.

Smak (20/25): Fin sødme, som følges av en forsiktig syrlighet. Finner forøvrig karamell, salt, eik og plommer.

Avslutning (19/25): Etter hvert er det mer og mer karamellen som overtar, sammen med noe mørk honning. Mot slutten blir den noe brent. Den er middels lang.

Totalinntrykk (20/25): En helt OK japansk whisky. Muligens en smule overpriset. Jeg ville nok heller brukt mine sparepenger på en Nikka Whisky From the Barrel.

Score (81/100)

Sláinte! - Thomas

George Dickel Rye Whisky

Basil Hayden's 8 YO Bourbon