George Dickel Rye Whisky

George Dickel Rye Whisky, 5 år, 45 %

George Dickel Rye Whisky Jeg har nå prøvd en relativt ny rye fra et gammelt firma. I november 2012 lanserte George Dickel (enda et selskap eid av Diageo) en rye. Fra før er George Dickel mest kjent for å være Jack Daniels største konkurrent på Tennessee Whiskey.

Dette er en rye som kjøpes (sources) fra LDI (Lawrenceburg Distillers Indiana), så blir drikken fraktet til Tennessee hvor den får den karakteristiske kullfiltreringen som skiller Tennessee whiskey fra bourbon og rye for øvrig. Deretter lagres den på nye eiketønner i Tennessee.

Selskapet selv sier blant annet dette om produktet:

George Dickel Rye is a straight rye whisky matured in new charred oak barrels for at least 5 years, that consists of a mash bill of 95 % rye and 5 % malted barley.

Jeg har ikke smakt mye rye ennå, men dette er en spennende whisky-variant som jeg definitivt skal dykke lenger ned i etter hvert.

Lukt (24/25): Hei, hei, hei, for en nese! Her er det tusen ting som skjer, men du hvor harmonisk og samstemt det hele er. Her finner jeg krydder (kanel, kardemomme), melkesjokolade, marshmellows, mild såpe (Dove), lønnesirup, rug, grønne epler, hint av banen, og litt røyk.

Smak (21/25): Never fulle med krydder; igjen er det kardemomme og kanel som er lengst fremme, men de følges tett av pepper, chili og tørr lakris. Kan minne litt om spiced rom.

Avslutning (21/25): Fortsetter der den begynner, med masse krydder. I tillegg kommer sødmen mer frem i form av lønnesirup, karamell og litt vanilje.

Totalinntrykk (22/25): En nydelig rye, og den selges for latterlige billige USD 25 'over here'. Det er jo gi-bort-pris! Anbefales sterkt!

Score (88/100)

Sláinte! - Thomas

Knappogue Castle 1993 Irish Single Malt Whiskey

Hibiki 12 YO - et japansk puslespill