Glentauchers 1981 30 YO Signatory Cask Strength - dessertwhisky

Glentauchers 1981 30 YO Signatory Cask Strength, 30 år, 56,8 %

En whisky-venn fortalte at han hadde blitt positivt overrasket etter sitt første møte med Glentauchers nå nylig. Jeg noterte meg Glentauchers 1981 30 YO Signatory Cask Strengthdestillerinavnet på min liste over "whisky som bør smakes".

Da jeg var i Oslo sist, fant jeg ut at Dr. Jekylls hadde en Glentauchers, og jeg benyttet  anledningen til å smake den sammen med Whiskymoro. Når hans anmeldelse er klar, så  kan det jo være interessant å sammenligne min opplevelse med hans.

Whiskyen var altså en Glentauchers 1981 30 YO Signatory Cask Strength. Min erfaring med Signatory, er at de alltid leverer gode varer. Det skulle vise seg å stemme denne gangen også.

Flasken var fra cask 1049. Litt uklart hvilket flaskenummer det var (se bildet), men jeg heller mot å tolke håndskriften dithen at det var flaske 91 av totalt 437. Whiskyen ble destillert 1981-03-05 og tappet på flaske 2011-03-14.

Lukt (24/25): Umiddelbart luktet den fruktig (tropisk frukt) med tillegg av vanilje og tre (kanskje  svidd tre - etter litt luktehjelp). Deretter kom det frem krydder i form av muskat og pepper. Lukten utviklet seg veldig i glasset, og på slutten kjente jeg også litt røyk og julefrukt (fiken, dadler osv).

Smak (24/25): En varm, søt, tung whisky - en skikkelig dessert! Skikkelig fruktsødme og karamell, med bittelitt salt. Fantastisk i munnen!

Avslutning (23/25): Fortsatt søt på ettersmaken, men litt mer mot fudge og vanilje. Litt salt og gradvis tørrere (litt tre, liksom). Jeg synes ettersmaken skulle vart lenger!

Totalinntrykk (24/25): Oppsummert var dette en whisky med nydelig duft, fantastisk smak, litt for kort ettersmak, men samlet sett herlig. En skikkelig dessertwhisky. Nesten litt samme opplevelse som Macallan 1993 18 YO.

Score (95/100)

Konklusjonen blir selvsagt at denne whiskyen anbefales!

- Tone

Glenglassaugh Aged Over 30 Years Old Rare Cask Series - gi den tid i glasset

Ellington Reserve - klar for enda en kanadisk whisky?