Ellington Reserve - klar for enda en kanadisk whisky?

Ellington Reserve, 8 år, 40 %

Ellington ReserveJeg har nå smakt meg gjennom en god del billige kanadiske blends, og underveis har jeg gått på flere ubehagelige smeller. Selv om det har vært et par brukbare unntak. I går forsøkte jeg meg på Ellington den yngre, fra Distiller Sales Company. I dag er det storebror Ellington Reserve, på hele 8 år, som skal til pers. Så da får man bare trekke pusten dypt og stålsette seg.

Nå er jeg generelt svært åpen for å prøve ny whisky, fra alle verdens hjørner, men gårsdagens Ellington har gjort meg en smule skeptisk. Men jeg forbereder meg med flere dype mentale øvelser for å nullstille sansene og stille med helt åpent sinn. Bring it on, Ellington!

Lukt (18/25): Eik, vanilje, grønne epler, knekkebrød, kunstig søtt. Det åpner bedre enn på den yngre Ellington, men det gnistrer ikke.

Smak (18/25): Karamell, brunt sukker, pepper, ingefær, bruspulver.

Avslutning (17/25): Brent karamell, eik, brunt sukker. Den brente smaken tar litt for mye over etterhvert. Denne whiskyen faller dog ikke helt gjennom slik som lillebroren gjorde, selv om det vel ikke er veldig stor forskjell.

Totalinntrykk (18/25): Ikke spesielt god, men det duger såvidt.

Score (71/100)

Sláinte! - Thomas

Glentauchers 1981 30 YO Signatory Cask Strength - dessertwhisky

Whisky-nyheter på polet - juli 2013

Whisky-nyheter på polet - juli 2013