Glenglassaugh Aged Over 30 Years Old Rare Cask Series - gi den tid i glasset

Glenglassaugh Aged Over 30 Years Old Rare Cask Series, 43 %

Glenglassaugh Aged Over 30 Years Old Rare Cask SeriesEgentlig hadde vi sett oss ut en Tomatin, Whiskymoro og jeg, da vi var på Dr. Jekylls for å smake nye whiskyer. Da flasken ble hentet frem, viste det seg imidlertid at han hadde smakt den før. Bartenderen anbefalte en Glenglassaugh som et alternativ, og den hadde ingen av oss smakt.

Det ble altså en Glenglassaugh Aged Over 30 Years Old Rare Cask Series. En lekker flaske!

Lukt (23/25): En god og sammensatt lukt som utviklet seg veldig mye i glasset. Den startet med å lukte litt tørr, bittelitt røyk, svisker og anis. Deretter ble den søtere med fersken, søte mandariner og vanilje. Og litt støvete innimellom.

Smak (23/25): Wow! Kul smak. Først sitrus (appelsin, eller mandarin, eller noe annet), salt, Fisherman's Friend (den blå-og-hvit-stripete posen), svisker og mentol. Fascinerende smakssammensetning.

Avslutning (22/25): Ettersmaken greide ikke helt å videreføre smaksopplevelsen, men absolutt god. Avslutningen var litt tørr og besto i tillegg av svisker og mentol, og kanskje mørk sjokolade.

Totalinntrykk (23/25): Når jeg nå har skrevet ut smaksnotatene, ser jeg at sviskene var med fra start til slutt. Interessant. Gi whiskyen tid i glasset! Lukten utviklet seg og ble bare bedre og bedre, nesten 24. Ettersmaken ble litt tam og kort sammenlignet med den fantastiske smaken.

Score (91/100)

Konklusjonen blir selvsagt at whiskyen anbefales!

- Tone

Hunter Laing - et drømmetreff

Glentauchers 1981 30 YO Signatory Cask Strength - dessertwhisky