Jim Beam Jacob's Ghost White Whiskey

Jim Beam Jacob's Ghost White Whiskey, 1 år, 40 %

Jim Beam Jacob's Ghost White WhiskeyNok en kuriositet denne gangen. Jeg saumfarer alt jeg kommer over av whiskey og whisky når jeg er på tur i USA. Det er mye spennende og en del underlig som skjer her.

Jeg har denne gangen prøvd en Jim Beam Jacob's Ghost White Whiskey. Dette er en slags hybrid mellom whiskey og moonshine / new make. Jacob's Ghost er en helt blank whiskey, som har vært lagret minimum ett år på nye eiketønner.

En eller annen form for filtrering gjøres før whiskeyen tappes på flaske, for å fjerne alle spor av farge fra eiketønnene. Spøkelset skal være helt hvitt (blankt).

Dette er en ung whiskey, og den er primært tenkt brukt som et spenstig alternativ til annen blank sprit i drinker. Men kan den stå på egne ben som en whiskey?

Lukt (20/25): Lime, masse lime, vanilje, maissødme, melkesjokolade, frokostblanding, litt krydder. Det er ganske varmt og friskt. Artig blanding av new make og bourbon.

Smak (19/25): Sjokolade (primært av kategorien melke-), lime og vanilje.

Avslutning (19/25): Kaffebønner og sjokolade. Ganske tørr, spesielt mot slutten. Middels lang, og litt enkel avslutning.

Totalinntrykk (20/25): En underlig, og ganske kul whiskey egentlig. Veldig vanskelig å plassere denne helt, hvilket gjør det hele mer morsomt.

Score (78/100)

Sláinte! - Thomas

Dewar's White Label - kjedelig

Jura Superstition - god lukt, og det var det