Dallas Dhu vurderes gjenåpnet

Dallas Dhu Dallas Dhu er et gammel Speyside-destilleri, opprettet i 1899 og så nedlagt i 1983. Siden 1998 har stiftelsen Historic Scotland eid og drevet Dallas Dhu som et museum. Alle bygninger og det meste av utstyr har blitt beholdt intakt for å vise hvordan whisky ble produsert i "gamle dager".

Museet Dallas Dhu er godt besøkt, og passer fint inn i Historic Scotlands virksomhet. De har som oppgave å beskytte Skottlands historiske miljø, og skottene definerer selvsagt whisky innenfor dette området.

Nå meldes det at Historic Scotland har bestilt en mulighetsstudie for å vurdere å gjenoppta whiskyproduksjon på Dallas Dhu. Målet er da å fortsette å drive dette som et museum, samtidig som man produserer whisky med det gamle utstyret. Dermed kan Dallas Dhu inngå som en del av et nasjonalt whisky-besøkssenter.

Det blir neppe noen store produksjonsvolum på nye Dallas Dhu, dersom de beslutter å starte med whiskyproduksjon igjen. Men det skal bli spennende å smake på produktene de kommer med. Kanskje blir det verdt en Skottlandstur også? Det er iallfall alltid gøy med nye aktive destillerier.

Det er etterhvert vanskelig å få smakt whisky fra Dallas Dhu. Jeg har tidligere anmeldt en variant fra Gordon & MacPhail.

Kilde: scotsman.com

Sláinte! - Thomas

Balmenach 1988 24 YO - fri som fuglen

Karuizawa Noh Whisky 1995 - Dr Jekylls Expression