Connemara Turf Mor - En ekte irsk drage!

Connemara Turf Mor, NAS, 58,2%

Connemara Turf MorConnemara er ett av flere whiskeymerker produsert av Cooley Distillery (The Kilbeggan Distilling Co), i Irland. Connemara Turf Mor er en spesialvariant som er heavily peated. Den ble utgitt som en Limited Edition Small Batch Collection.

Det er en skikkelig røykbombe vi har å gjøre med her. Fenolnivået er oppgitt å være over 50 ppm, noe som da er over de fleste Islay-destilleriene.

Connemara Turf Mor har vunnet en rekke priser, og mange synes dette er en skikkelig god whisky. Artig nok er det ganske mange som misliker den intenst også. En whisky som ekspertene ikke kan enes om er spennende, litt som en film som blir slaktet av kritikerne.

Det er mulig å kjøpe denne irske whiskey'en på nett for rundt GBP 62.

Lukt (23/25): Her er det kjente elementer fra både Lagavulin og Laphroaig, uten at dette på noen måte er en kopi. Masse herlig røyk, bacon, røkte grillpølser, salt, sjø, ingefær. Mektige saker.

Smak (23/25): Irsk dragepust! Dette er en whisky som nesten blåser hodet av deg på første slurken. Men ingen grunn til å gi seg, dette er god smerte, veldig god smerte! Fremdeles mye røyk og sødme, i tillegg er den ganske fruktig med pære og sitrus.

Avslutning (23/25): Fortsetter der den startet, men mer krydder kommer til i form av kanel og kardemomme. Så kommer noe jeg best kan beskrive som appelsin med et par sukkerbiter stukket inn i fruktkjøttet. Kanskje noen andre som husker dette som skikkelig snadder fra barndommen. Klem i vei på appelsinen så sukkeret løser seg opp og saften frigjøres, så er det bare å slurpe i vei!

Totalinntrykk (23/25): Wow! Jeg var ikke forberedt på å få en så fenomenal peated irsk whiskey. Tror jeg snart er kvitt alle mine gamle fordommer og forutinntatte holdninger til whisky. Prøv noe nytt - belønningen er veldig ofte veldig stor!

Score (92/100)

Bilde fra The Whisky Exchange.

Sláinte! - Thomas

SMWS 41.55: Bath time Treat

Springbank 18 YO - silkeføre!