SMWS 41.55: Bath time Treat

SMWS 41.55: Bath time Treat, 8 år, 59,7 %

SMWS 41.55Jeg har en skikkelig raritet å skrive om i dag. Jeg har nemlig sikret meg en flaske med SMWS 41.55: Bath time Treat. Destilleri nummer 41 hos SMWS er Dailuaine, et Speyside destilleri som primært produserer for Diageo's mange blends.

Dailuaine har kun én egen single malt, og det er en 16-åring i Flora & Fauna serien til Diageo. I tillegg har det kommet et par utgivelser i serien Rare Malts. Dette er altså ikke veldig lett tilgjengelig single malt. Selv har jeg aldri prøvd noe Dailuaine, så dette var virkelig noe nytt.

Dailuaine er ett av destilleriene Diageo satser stort på. Produksjonskapasiteten er økt betydelig i senere år, og det er planer om videre utvidelser.

Denne whiskyen ble destillert 2004-05-11, og tappet på totalt 252 flasker i 2012. Den har vært lagret på en 1st fill ex-bourbon-tønne.

Beskrivelse SMWS selv gir lyder slik:

A burst of autumnal fruits (barmbly apples, pears and blackberries) dusted with icing sugar followed by vanilla and raspberry leaf tea. Apple and blackberry juice, gummy sweets and cola bottles excited our palates. With water this bath time treat wrapped us in a white fluffy towel; comforting and velvety.

Lukt (23/25): Masser av modne epler og pærer, eplekake med vaniljesaus, skumgodt med bærsmak, vannbakels med melisdryss, sitrongele rett fra kjøleskapet. Dette kan minne om dessertbordet på en storslått bursdagsfest.

Smak (21/25): Dessverre ikke like sammensatt og spennende som nesen. Det er mykt og rent, småsøtt, litt salt, karamell og hint av toast.

Avslutning (20/25): Middels lang og varm. Mest karamell, som så går over i hvitt sukker, så appelsin og helt til sist appelsinskall.

Totalinntrykk (22/25): En skikkelig spennende whisky, med en herlig nese. Jeg vil svært gjerne prøve en eldre Dailuaine ved anledning. Denne hadde nok en litt stutt avslutning, selv om den hadde en liten snert.

Score (86/100)

Sláinte! - Thomas

Jefferson's Reserve Very Old Kentucky Straight Bourbon

Connemara Turf Mor - En ekte irsk drage!