Springbank 18 YO - silkeføre!

Springbank 18 YO Second Edition, 18 år, 46 %

Springbank 18 YOSpringbank, kongene av Campbeltown, har lange tradisjoner. Campbeltown regnes fremdeles som en egen whiskyregion, selv om det altså kun er snakk om en liten by på vestkysten av Skottland. Byen har veldig rike whiskytradisjoner, og hadde på et tidspunkt hele 34 destillerier. Nå er det kun tre igjen; Springbank, Glengyle (eid av Springbank) og Glen Scotia.

Det sies at Scotch Whisky Association vurderte å fjerne Campbeltown som egen region da det for noen år tilbake kun var to destillerier igjen i byen. Springbank bragte da Glengyle tilbake fra glemselen, og med tre destillerier var 'regionen' sikret for denne gang.

Springbank produserer under tre forskjellige merkenavn; Halzelburn er unpeated, Springbank er lightly peated, mens Longrow er heavily peated.

Springbank 18 selges på polet for NOK 1100 (varenummer 5983701).

Lukt (23/25): Tørket frukt i form av dadler og aprikos, jordbær og lett innslag av krydder. Etetrhvert litt røyk - men det er svært forsiktig. Det er rent og varmt.

Smak (22/25): Super smooth! Veldig ren og fin. Mellomsøt med innslag av melkesjokolade. Svakt røykpreg, og en anelse brent toast i bakgrunnen.

Avslutning (23/25): Nevnte jeg super smooth? Den er nemlig det - virkelig! Kardemomme, kanel, melkesjokolade og et blaff med røyk. Varer lenge og det er sannelig godt!

Totalinntrykk (23/25): Det kan ikke bli mer silkemykt enn dette! Denne whiskyen kjærtegner ganen på utsøkt vis. Har du aldri prøvd en whisky fra regionen Campbeltown, så er dette det perfekte stedet å starte.

Score (91/100)

Bilde fra The Whisky Exchange.

Sláinte! - Thomas

Connemara Turf Mor - En ekte irsk drage!

Port Dundas 20 YO - en fin grain