Connemara Peated Single Malt Irish Whiskey

Connemara Peated Single Malt Irish Whiskey

connemara-300x3001.jpg

Connemara Peated Single Malt Irish Whiskey, NAS, 40 %

Connemara Peated Single Malt Irish WhiskeyRøykfylt er ikke det første man tenker på når man hører irsk whiskey, men det finnes noen røykfylte produkter fra den kanten også. Jeg har nå prøvd en Connemara Peated Single Malt Irish Whiskey (en munnfull i seg selv det navnet!).

Connemara destilleres, lagres og selges av Cooley Distillery (Kilbeggan Distilling Company). Noe som skiller Connemara fra mye annen irsk whiskey er at den er destillert to ganger (slik skottene typisk gjør det) i stedet for de vanlige tre gangene på den grønne øya.

Connemara Peated Single Malt Irish Whiskey koster NOK 460 på Vinmonopolet (varenummer 5747201), og SEK 401 på Systembolaget (varenummer 86521).

Lukt (21/25): Veldig fruktig og litt 'mørk'. Sitron, appelsin og halvfyldig røyk med lakris- og vaniljepreg. Etter en stund i glasset finner jeg helt tydelig lukten av limeskall, limejuice og trespon.

Smak (19/25):  Melkesjokolade og forsiktig røyk. Litt fløteaktig munnfølelse.

Avslutning (18/25): Faller fort av, blir syltynn, vannaktig, kjedelig og borte...

Totalinntrykk (19/25): Denne whiskeyen hadde uten tvil hatt god nytte av en høyere alkoholprosent, iallfall rundt 45-46 %. Prøv heller Connemara Turf Mor, den synes iallfall jeg er riktig så fin. Den har kraftigere røykpreg, og er cask strength. Det utgjør en enorm forskjell her.

Score (77/100)

Sláinte! - Thomas

Nikka Coffey Grain

Nikka Coffey Grain

Bushmills Black Bush

Bushmills Black Bush