Bushmills Black Bush

Bushmills Black Bush

bushmills_black_bush-263x3001.jpg

Bushmills Black Bush, NAS, 40 %

bushmills_black_bushHer er en annen klassisk irsk whiskey; Bushmills Black Bush. Dette er en blend som inneholder 80 % malt whiskey som har blitt lagret "for up to seven years in spanish oloroso sherry casks and sweet bourbon barrels". Høres jo OK ut det, men kanskje ikke noe alle ville trukket frem som sentralt i markedsføringen av en whisk(e)y?

Du får ikke kjøpt Bushmills Black Bush på Vinmonopolet, men på Systembolaget får du den for SEK 371 (varenummer 88300).

Lukt (20/25): Vanilje, sitrus, noe melkesjokolade, og malt. Virker noe ung, men er allikevel 'behagelig' nok uten å utfordre på noen som helst måte. Etter en stund i glasset aner jeg et forsiktig blaff av røyk, og noe såpe.

Smak (20/25): Ganske tynn og kjedelig munnfølelse. Mild karamell, sjokolade og igjen et forsiktig blaff av røyk. Noe moden frukt kanskje. Helt OK.

Avslutning (18/25): Middels lang, lunken, og kjedelig. Det er ingenting her som gir meg noe spesielt. Ingen 'knagger' å henge smaksassosiasjoner på. Dette er antagelig whiskyverdens svar på Milli Vanilli. Helt til sist blir man sittende igjen med en litt rar og ikke spesielt god følelse.

Totalinntrykk (19/25): Tja, om ikke annet så var denne betydelig bedre enn Bushmills Original.

Score (77/100)

Sláinte! - Thomas

Connemara Peated Single Malt Irish Whiskey

Connemara Peated Single Malt Irish Whiskey

Tullamore Dew 12 YO

Tullamore Dew 12 YO